Το Μαξίμου κρατά αποστάσεις από τις δηλώσεις της Προέδρου της Βουλής

Το Μαξίμου κρατά αποστάσεις από τις δηλώσεις της Προέδρου της Βουλής
Αίσθηση αλλά και αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις της Προέδρου της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου ότι ίσως υπάρχει θέμα ακυρότητας νόμων που έχουν ψηφιστεί από την προηγούμενη Βουλή με λιγότερους από 151 βουλευτές λόγω απουσίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.Μάλιστα η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι από εδώ και στο εξής οι εισαγγελείς για να αρνηθούν άδεια στους προφυλακισμένους βουλευτές θα πρέπει να το αιτιολογήσουν με επάρκεια αυτή τους την απόφαση.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι υπόνοιες μη νομιμότητας νομοσχεδίων προκάλεσαν σάλο. Κύκλοι της ΝΔ τόνιζαν πως δεν υπάρχει νόμος που να ψηφίστηκε με κάτω από 151 ψήφους και ότι τα 2 μνημόνια ψηφίστηκαν το 2011 και το 2012, πριν ακόμη προφυλακιστούν βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Το Μαξίμου ωστόσο, μέσω δηλώσεων του κ. Σακελλαρίδη,δεν φαίνεται να συμφωνεί με τα όσα είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τους βουλευτές της ΧΑ και παίρνει αποστάσεις.

«Όταν η κυβέρνηση θέλει να ακυρώσει ένα νόμο, θα το κάνει με νομοθετικές πρωτοβουλίες των υπουργών», δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στο MEGA.

Ως προς το εάν η κυβέρνηση μέσω της κ. Κωνσταντοπούλου επιχειρεί να ακυρώσει κάποιες ρυθμίσεις και διατάξεις του μνημονίου ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε σχετικά πως «η όλη κίνηση της κ. Κωνσταντοπούλου κινείται σε θετική κατεύθυνση. Για οποιονδήποτε νόμο θέλει να αντικαταστήσει η κυβέρνηση θα τον αντικαταστήσει μέσω νομοθετικού έργου».