Τι απαντούν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι στην "ανθελληνική" εκστρατεία της BILD

Τι απαντούν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι στην "ανθελληνική" εκστρατεία της BILD
Η Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων(DJV) μετά από ανακοίνωση ζητά από την BILD να σταματήσει η "ανθελληνική εκστρατεία",γεγονός που υπερβαίνει τα όρια της πολιτικής εκστρατείας.

Η Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφωναναφέρεται στον σημερινό τίτλο "Όχι" και το κάλεσμα προς τους αναγνώστες να φωτογραφηθούν με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και να αποστείλουν την φωτογραφία στην BILD, ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας στο γερμανικό Κοινοβούλιο για την παράταση του ελληνικού προγράμματος.

"Η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης σε σχέση με την Ελλάδα μπορεί σε κάποιους να αρέσει και κάποιοι να την απορρίπτουν. Μια εκστρατεία, όμως, η οποία θέλει να επηρεάσει άμεσα τις πολιτικές αποφάσεις, δεν εμπίπτει στην περιγεγραμμένη αποστολή της δημοσιογραφίας. Το γεγονός ότι τα λαϊκά ΜΜΕ υιοθετούν μια διαφορετική γλώσσα και ένα άλλο δημοσιογραφικό στιλ, είναι φυσικό. Η πρωτοβουλία, όμως, της Bild με την "selfie" ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής εκστρατείας" αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μίχαελ Κόνκεν και προσθέτει ότι, με βάση τη δημοσιογραφική δεοντολογία, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι ένας ολόκληρος λαός δυσφημείται για τις λανθασμένες αποφάσεις των πολιτικών του στα οικονομικά.

"Η ανασφάλεια για τις επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης στη Γερμανία είναι μεγάλη" συνεχίζει ο κ. Κόνκεν και καταλήγει τονίζοντας ότι σε αυτή την κατάσταση είναι καθήκον όλων των Μέσων η ευρεία και κριτική κάλυψη του θέματος, αλλά όχι η έναρξη μιας πολιτικής εκστρατείας.

Ήδη, πολλοί αναγνώστες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Bild και απέστειλαν φωτογραφίες τους με το σημερινό πρωτοσέλιδο, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της, ενώ έχουν υποβληθεί περίπου 800 σχόλια, τα περισσότερα εκ των οποίων εχθρικά προς την στάση της γερμανικής κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμα:Προκλητική καμπάνια της Bild: ΌΧΙ άλλα δισεκατομμύρια στους άπληστους Έλληνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ