Π.Ινγλέσιας: Εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία με την Ελλάδα θα διαπραγματευτούν με τη Μαρίν Λε Πεν

Π.Ινγλέσιας: Εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία με την Ελλάδα θα διαπραγματευτούν με τη Μαρίν Λε Πεν
O ηγέτης των Ποδέμος, Πάμπλο Ιγκλέσιας σε δήλωση που έκανε στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό CNBC τόνισε:"Εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία με την Ελλάδα,ίσως σε λίγους μήνες θα έχουν να διαπραγματευτούν με τη Μαρίν Λε Πεν".

Πιο αναλυτικά, ο 36χρονος Ισπανός πολιτικός προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι "εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία με την Ελλάδα, εάν συνεχίσουν να εφαρμόζουν έναν δογματισμό που έχει φέρει εμάς τους Ευρωπαίους σε μία καταστροφή, ίσως σε λίγους μήνες θα έχουν να διαπραγματευτούν με την (επικεφαλής του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου) Μαρίν Λε Πεν. Και δεν θέλω αυτό να συμβεί".

Ο αμερικανικός τηλεοπτικός σταθμός υποστηρίζει ότι, ο Π. Ιγκλέσιας, παρότι είναι μόλις 36 ετών, θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ισπανίας. Αυτό, όπως σημειώνεται σε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα του σταθμού, είναι ένα γεγονός που φαίνεται να ανησυχεί τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών, που συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις τους με την Ελλάδα. "Σύμφωνα με πολλαπλές πηγές που μίλησαν με το CNBC, υπουργοί Οικονομικών και πρωθυπουργοί στην Ευρώπη εκφράζουν ανησυχία ότι εάν φανούν επιεικείς με την Ελλάδα, αυτό θα ενθαρρύνει άλλα κινήματα που εναντιώνονται στη λιτότητα. Το κόμμα του Ιγκλέσιας, οι Ποδέμος (=Μπορούμε) είναι στην κορυφή του καταλόγου" προσθέτει το CNBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ