Καμμένος: «Με την τρόικα και το μνημόνιο έχουμε τελειώσει»

Καμμένος: «Με την τρόικα και το μνημόνιο έχουμε τελειώσει»
Αναφορά στο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου έκανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Η επιμονή της κυβέρνησης και η εντολή που λάβαμε από το λαό στις εκλογές οδήγησε σε αυτό που πιστεύω ότι θα δούμε τη Δευτέρα».

Ο κ. Καμμένος, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο κύμα συμπαράστασης στις προσπάθειες διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης από τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στις πλατείες και διαδήλωσε κατά της λιτότητας.

«Με την τρόικα και το μνημόνιο έχουμε τελειώσει» τόνισε ο κ. Καμμένος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Αυτούς τους τύπους που έμπαιναν στα υπουργεία και έδιναν εντολή στους υπουργούς δεν θα τους ξαναδούμε. Ούτε με e-mail θα συνεχιστεί η χώρα να κυβερνάται, όπως έκανε ο κ. Σαμαράς, όταν είπε ότι τους έδιωξε. Η τρόικα θα αντικατασταθεί στην Ελλάδα με τους θεσμούς με τους οποίους η χώρα έχει συνάψει συμφωνία ισότιμου εταίρου και θα ακούμε τους ισότιμους εταίρους, όπως, όμως, θα ακούνε και αυτοί ισότιμα. Η σχέση εξουσίας, δηλαδή, του δανειζόμενου με το δανειστή δεν θα υπάρχει. Το μνημόνιο και η πολιτική την οποία είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν ισχύει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο αντικείμενο της συμφωνίας και το περίφημο 70% του τρέχοντος μνημονίου ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένα 70% - 30%» παραπέμποντας στις σχετικές δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη την επομένη της αρχικής δήλωσης, στις οποίες έκανε λόγο για 0% του μνημονίου.