Θερμά λόγια από Πούτιν: Πρωθυπουργός με φρέσκες ιδέες ο Αλέξης Τσίπρας

Θερμά λόγια από Πούτιν: Πρωθυπουργός με φρέσκες ιδέες ο Αλέξης Τσίπρας
Iδιαίτερα θερμά λόγια για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιφύλαξε σήμερα Τρίτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντάς τον «ως πρωθυπουργό με φρέσκιες ιδέες, που αγωνίζεται για το καλό του λαού του και της πατρίδας του.»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας έκανε τις δηλώσεις αυτές στο Κάιρο, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο Β΄, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πρώτου στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Κατά τη συνάντηση, που διήρκεσε περί τη μία ώρα, ο κ. Πούτιν συνομίλησε με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία, την Αίγυπτο, την Αφρική και το ιεραποστολικό έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, ενώ μεγάλο μέρος της συζήτησής τους αφορούσε στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχαρίστησε τον Ρώσο πρόεδρο για ό,τι έχει προσφέρει η χώρα του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αφρικής, αλλά και για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Αιγύπτου, όπου στην Αλεξάνδρεια βρίσκεται η έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, που ιστορικά διατηρεί άριστες σχέσεις με την Εκκλησία της Μόσχας.

Ακολούθησαν δηλώσεις των δύο ανδρών σε ρωσικά και αιγυπτιακά Μέσα Ενημέρωσης.