Τσίπρας: Θα βρεθεί λύση με τους εταίρους

Τσίπρας: Θα βρεθεί λύση με τους εταίρους
Την αισιοδοξία του για συμφωνία με τους εταίρους εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Βιέννη, όπου συναντήθηκε με τον καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν.

Σε δηλώσεις του λίγο μετά προς τους δημοσιογράφους ο Α. Τσίπρας τόνισε πως είμαστε αισιόδοξοι για συμφωνία με τους εταίρους μας.

«Όσοι επενδύουν στην αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης θα πέσουν έξω και παίζουν με τη φωτιά» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας στις κοινές δηλώσεις του με τον αυστριακό καγκελάριο. Οπως είπε ο έλληνας πρωθυπουργός, διπίστωσε ότι στο πρόσωπο του κ. Φάιμαν βρήκε έναν φίλο και πως είναι πολύ ικανοποιημένος με τη συζήτηση με τον καγκελάριο.

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει στην Ευρωζώνη ένα συγκεκριμένο σχέδιο» δήλωσε τονίζοντας ότι «το σχέδιό μας δεν επιβαρύνει ούτε ένα ευρώ τους Ευρωπαίους φορολογούμενους». Πρόσθεσε ότι είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους στη βάση του ελληνικού σχεδίου και πως το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα - γέφυρα έως την 1η Ιουνίου και στόχο έχει «να σταματήσουμε να ζητάμε δανεικά».

Σε ερώτηση αν οι εταίροι δεν δεχθούν την πρότασή του ο κ. Τσίπρας είπε ότι πιστεύει πως θα υπάρξουν συμβιβασμοί.

«Έχουμε καταθέσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο γιατί πρόθεσή μας δεν είναι η ρήξη με την ΕΕ», ανέφερε.

«Όλοι έχουμε συμφέρον να καταλήξουμε σε μια αμοιβαία, επωφελή συμφωνία», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του και κάλεσε τον κ. Φάιμαν στην Αθήνα εκφράζοντας την ελπίδα «η νέα σχέση Ελλάδας με Αυστρία να έχει διάρκεια και βάθος».

«Η εκτέλεση της Ιφιγένειας όχι μόνο δεν θα φέρει ούριο άνεμο στα πανιά της ευρωζώνης, άλλα θα φέρει ανέμους που θα προκαλέσουν τρικυμίες» , τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Από την μεριά του ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε ότι μοναδικόςσκοπός να παραμείνει η Ελλάδα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρεθούν κοινές αποδεκτές λύσεις.

Όπως είπε, πρέπει όλα τα μέλη της Ευρωζώνης να είναι ως το τέλος του χρόνου μέλη της Ευρωζώνης, ενώ σημείωσε πως πρέπει να τηρούνται οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνονται.

Σύμφωνα με τον κ. Φάιμαν, πρέπει να βρεθεί λύση μεταξύ του προγράμματος που είχε συμφωνηθεί των προσπαθειών της παρούσας κυβέρνησης.