Σουλτς: Ανεύθυνη η στάση της Ελλάδας να μην συνεργαστεί με την τρόικα

Σουλτς: Ανεύθυνη η στάση της Ελλάδας να μην συνεργαστεί με την τρόικα
Ανεύθυνη χαρακτηρίζει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης ως προς τους δανειστές ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ενώ παράλληλα ασκεί κριτική στη διακοπή της συνεργασίας με την τρόικα, από την Ελλάδα.

Εκφράζει δε την ελπίδα ότι «ο Αλέξης Τσίπρας θα βάλει κατ΄ αρχήν τάξη στην κυβέρνησή του».

Ο κ. Σουλτς επισημαίνει ακόμη ότι η συνεργασία με την τρόικα ούτως ή άλλως εκπνέει στο τέλος Φεβρουαρίου.

«Για νέες μορφές πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση και αυτό γίνεται μόνο μέσω της συναίνεσης και όχι μέσω της πρόκλησης» τονίζει σε απόσπασμα συνέντευξής του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, το οποίο προδημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απορρίπτει ακόμη το ενδεχόμενο διοργάνωσης διεθνούς διάσκεψης χρέους, εξηγώντας ότι για κάτι τέτοιο «μπορεί κανείς να μιλήσει μόνο εφόσον η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της» και προσθέτει:

«Πρέπει να φέρουν εις πέρας τα συμφωνηθέντα βήματα, πριν μιλήσουμε για νέα».

Ερωτώμενος σχετικά με την εντύπωση που αποκόμισε από τις επαφές του με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, ο κ. Σουλτς δηλώνει:

«Έφυγα από την Αθήνα με το αίσθημα ότι μπορεί - και πρέπει - κανείς να μιλήσει με την ελληνική κυβέρνηση και ότι μπορείς να την κινήσεις προς συμβιβασμούς, αλλά ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις για αυτό.

Η κατάσταση είναι εύθραυστη, αλλά όχι χωρίς πιθανότητες».

Συμπληρώνει δε ότι οι μονομερείς ανακοινώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών δεν ταιριάζουν σε αυτή την εικόνα και ότι «πιθανώς ο Αλέξης Τσίπρας να βάλει και πάλι τάξη στην κυβέρνησή του».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ