Τούρκος υπουργός σε ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έχεις πολυτέλεια να λες εγώ δε θα καταβάλω το χρέος»

Τούρκος υπουργός σε ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έχεις πολυτέλεια να λες εγώ δε θα καταβάλω το χρέος»
Επίθεση στην πολιτική που ακολουθεί η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας έκανε από την Μαδρίτη ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι οι παγκόσμιες πραγματικότητες δεν επιτρέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει όσα λέει και η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει την πολυτέλεια να λέει ότι δε θα καταβάλλει το χρέος.

Ο Τούρκοςυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως μια "πλατφόρμα", που προέκυψε από τις αντιδράσεις και τόνισε ότι: «Τις δηλώσεις τους τις αντιμετωπίζω με σεβασμό, ως ένα στοιχείο της Δημοκρατίας. Αλλά οι παγκόσμιες πραγματικότητες δεν επιτρέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτά που λέει. Δεν έχεις την πολυτέλεια να λες 'εγώ δε θα καταβάλω το χρέος'»

«Τα κόμματα, που έρχονται στην εξουσία με ψήφους αντίδρασης, αλλάζουν τη στάση τους, όταν βρεθούν στην εξουσία. Άλλο είναι οι αντιδράσεις και άλλο είναι η ευθύνη της εξουσίας» υποστήριξε επίσης.

Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επηρεάσουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις δήλωσε. «Δεν νομίζω ότι η Ελλάδα, που έχει διαφορές απόψεων με την ΕΕ, θα αντιμετωπίσει κάποια δυσκολία στις σχέσεις της με την Τουρκία».