Οι δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά στο υπουργικό συμβούλιο

Οι δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά στο υπουργικό συμβούλιο
Να μην υπάρξει καμία χαλάρωση ζήτησε ο πρωθυπουργός από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου κατά την τελευταία συνεδρίαση του κυβερνητικού οργάνου που ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.

«Χρέος μας είναι να διατηρήσουμε τη σταθερότητα σε ολόκληρο το προεκλογικό διάστημα. Οι πρόωρες εκλογές είναι μεγάλη περιπέτεια αλλά δική μας δουλειά είναι να εξουδετερώσουμε τους κινδύνους. Ο λαός πρέπει να αποφασίσει απερίσπαστος για το μέλλον του στην πιο αποφασιστική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών. Περιμένω όλοι να κάνετε τη δουλειά σας με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα. Η χώρα έχει κυβέρνηση και η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη. Καμιά χαλάρωση δεν επιτρέπεται. Ο λαός περιμένει από εμάς να μείνουμε όρθιοι και να κάνουμε τη δουλειά μας στο ακέραιο» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά: το σωστό θα δικαιωθεί τώρα. Το λάθος θα πληρωθεί τώρα. Η ανευθυνότητα θα τιμωρηθεί τώρα. Όχι μετά από χρόνια. Μετά από μέρες ή εβδομάδες. Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά είτε να διασωθεί για πάντα είτε να μπει ξανά σε πρωτόγνωρη περιπέτεια. Αν ο λαός επιλέξει σωστά τότε ο λαϊκισμός θα ηττηθεί μια για πάντα».

Παράλληλα υποστήριξε ότι οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο την κυβέρνηση παρά την αντιπολίτευση. «Ο κόσμος το ξέρει. Γι αυτό και δεν ήθελε εκλογές. Το ξέρει ο κόσμος και γι αυτό παρά τα παράπονα του εμπιστεύεται την κυβέρνηση αυτή περισσότερο από ότι την αντιπολίτευση. Το ξέρει ο κόσμος και γι αυτό είναι εύκολο από τη μεγάλη περιπέτεια των πρόωρων εκλογών στην οποία έσυραν τον τόπο να προκύψει η μεγαλύτερη ήττα τους. Η μεγαλύτερη ήττα του λαϊκισμού στην Ελλάδα. Και αυτή θα είναι η πραγματική λύτρωση της χώρας από εδώ και μπρος».