Π. Λαφαζάνης: Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η τρόικα δεν θα ξαναέρθει στην Ελλάδα...

Π. Λαφαζάνης: Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η τρόικα δεν θα ξαναέρθει στην Ελλάδα...
«Με ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση η τρόικα δεν θα ξαναέλθει στην Ελλάδα, είναι οριστικό, είναι απόφασή μας, τα μνημόνια θα καταργηθούν και θα διαπραγματευτούμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους που θα πετύχουμε» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαρακτηρίζοντας τους δανειστές υπαλληλίσκους.

«Να φύγει η τρόικα το συντομότερο δυνατό και να ακυρώσουμε τα μνημόνια. Δεν θα παρακαλάμε τους τροικανούς υπαλληλίσκους της τρόικας, είμαστε κυρίαρχη χώρα...», σημείωσε ο ίδιος.

«Είναι υπαλληλίσκοι των υπαλληλίσκων ενός πολικού διευθυντηρίου που κάθεται στην άκρη και παίζει όπως η γάτα με το ποντίκι την κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτήρισε την τρόικα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Κάνοντας λόγο για «νεοαποικιοκρατία», σημείωσε ότι «πρέπει η Ελλάδα να πάψει να είναι πειθήνια στους πιστωτές της. Έχουν ευθύνες για την κατάσταση της Ελλάδας οι δανειστές, όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ» είπε.

Όπως ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης στον ΣΚΑΪ, «στην Ευρώπη μπήκαμε για το καλό του Ελληνικού λαού, όχι για να είμαστε ο καρπαζοεισπράκτορας».

«Η συνεννόηση δεν είναι θέμα διαθέσεων ή δημόσιων σχέσεων, οι διαφωνίες μας είναι άκρως πολιτικές» επισήμανε σχολιάζοντας δηλώσεις άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τους 180 βουλευτές τόνισε ότι δεν βρίσκονται, «είναι όνειρο θερινής νυκτός».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης ανέφερε ότι ο κ. Λαφαζάνης ουσιαστικά κάνει λόγο για ανεξαρτητοποίηση της ελληνικής κεντρικής τράπεζας, δηλαδή δραχμή.

Παραδέχθηκε δε ότι «όταν η πορεία της χώρας σου εξαρτάται από τους δανειστές, τότε δυστυχώς θα έχουμε τέτοιες διαπραγματεύσεις».

«Βρισκόμαστε στην τελική επιθεώρηση των δανειστών. Υπάρχουν και όρια σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, σε αυτή ο καθένας θα βγάλει τα όπλα του γιατί είμαστε στο τελικό σημείο». Ο κ. Καραγκούνης ζήτησε «να ομονοήσουμε στα βασικά βρισκόμαστε με το ένα πόδι εντός μνημονίου».

«Δεν μπορούν να δεχθούμε σε όσα ιδεολογικά λεει η τρόικα η τα παπαγαλάκια τα εγχώρια της τρόικας και τα συμφέροντα που είναι κάτω απ΄το τραπέζι και το τρίτο η αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει συμφωνίες είναι πρωτοφανές. Θέλουν να διασφαλίσουν τα λεφτά τους... Προσπαθούν να στείλουν πολλά μηνύματα» εξήγησε.

«Με αυτούς που καταγγέλλουν τους διεθνείς τοκογλύφους του Citi συναντώνται στον ΣΥΡΙΖΑ»; διερωτήθηκε ο κ. Καραγκούνης.

Στις απαιτήσεις των δανειστών α διορθωθεί εκ νέου η ρύθμιση για τις 100 δόσεις, αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος. «Ας το ξεχάσουν όσοι λένε τέτοια πράγματα ας το ξεχάσουν να βρουν άλλη Βουλή κι άλλη κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είναι γνωστές οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ τις έχουμε δημοσιοποιήσει» παρατήρησε ο κ. Κουτσούκος.

«Με όσα λεει ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα μπούμε σε μεγάλες περιπέτειες. Αν πετύχει η διαπραγμάτευση, δεν έχουμε ανάγκη νέων δανειακών συμβάσεων, αυτό που περιγράφει ο κ. Λαφαζάνης είναι μια μεγάλη περιπέτεια» ανέφερε, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.