Το μήνυμα του Κ. Παπούλια για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου

Το μήνυμα του Κ. Παπούλια για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου
Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι εκδηλώσεις για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου, στη σκιά των κινητοποιήσεων στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου είναι ανοιχτές από χθες και αύριο θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί 7.000 αστυνομικοί, ενώ εντείνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο.Στη σημασία διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης γύρω από το Πολυτεχνείο αναφέρονται στα μηνύματα τους τα πολιτικά κόμματα.

Οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο θα παραμείνουν σήμερα κλειστοί έως την πλατεία Κάνιγγος, ενώ τη Δευτέρα θα κλείσουν στην περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας και τους κάθετους δρόμους αυτών. Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς «να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων».

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι μία από τις στιγμές της ελληνικής ιστορίας που αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στην πορεία του χρόνου. Γιατί όλο και περισσότερο χρειαζόμαστε παραδείγματα που δείχνουν ότι η κοινωνική απελευθέρωση κατακτιέται με αγώνες, ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από το πάθος για ελευθερία και δημοκρατία, ότι η καθεστωτική βία και ο αυταρχισμός χρειάζονται αθητικότητα και ανοχή για να επιβληθούν», τονίζει σε μήνυμα του για την 41η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Στη σημασία διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης γύρω από το Πολυτεχνείο αναφέρονται στα μηνύματα τους τα πολιτικά κόμματα.