Υπερψηφίστηκε η ρύθμιση για τις 100 δόσεις και τα "κόκκινα" επιχειρηματικά

Υπερψηφίστηκε η ρύθμιση για τις 100 δόσεις και τα "κόκκινα" επιχειρηματικά
Με 147 «υπέρ», 110 «κατά» και 2 «παρών» εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση για τις 100 δόσεις.Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία οι δύο τροπολογίες που αφορούν τη ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο, αλλά και τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.

Σε σύνολο 261 βουλευτών η τροπολογία που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ από τις 100 δόσεις ψηφίστηκε από 147 βουλευτές, 110 ψήφισαν «όχι» και 2 ψήφισαν παρών. Στην τροπολογία για τα κόκκινα δάνεια, 165 ψήφισαν υπέρ, 83 «όχι» και 13 «παρών».

«Παρών» στη ρύθμιση που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ από τις 100 δόσεις ψήφισαν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και ο βουλευτής Ιωαννίνων, Μιχάλης Κασσής.
Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας δεν έλειψαν οι εντάσεις. Με παρέμβασή του, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος, είχε ζητήσει σε έντονο ύφος την ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ από τον Γκίκα Χαρδούβελη πριν από την ονομαστική ψηφοφορία, «όπου θα κληθούν να ψηφίσουν, βεβαίως, κάτι διαφορετικό από εκείνο που είχαν ψηφίσει».
«Υπάρχει και αίτημα από τους βουλευτές της πλειοψηφίας να μάθουν ποιος τους παραπλάνησε και κάποιος πρέπει ενδεχομένως να πάει σπίτι του» ανέφερε ο κος Βλάχος.
Σε διαφορετικό ύφος αργότερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης απέδωσε την τροπολογία σε «ασυνεννοησία» και σημείωσε: «Η κοινωνία έχει μείνει με την εντύπωση πως αλλάξαμε τη ρύθμιση επειδή μας πίεσε η τρόικα. Ουδέν αναληθέστερον. Από την πρώτη μέρα ήταν προφανές πως μιλούσαμε μονάχα για τα ληξιπρόθεσμα χρέη και όχι για τα βεβαιωμένα. Προφανώς, πρέπει να ψηφιστεί η τροπολογία, γιατί από την αρχή έτσι ήταν γραμμένη».
«Έστω και τώρα ο κος Χαρδούβελης οφείλει να έρθει και να μας πει αν η τροπολογία του επεβλήθη από την τρόικα ή ήταν δική του σύλληψη» ανέφερε στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας. Ο κος Δρίτσας εξέφρασε τη δυσφορία του για την απόφαση του Προεδρείου να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία αύριο το μεσημέρι, εκτός του προγραμματισμού της Ολομέλειας, και ζήτησε να διεξαχθεί σε κανονική συνεδρίασή της την Τρίτη - κάτι που δεν έγινε δεκτό

Διαβάστε επίσης:Παραιτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης