Κεγκέρογλου: "Μπορούσε να σταθεί κράτος με τη ρύθμιση για τον ΕΝΦΙΑ;"

Κεγκέρογλου: "Μπορούσε να σταθεί κράτος με τη ρύθμιση για τον ΕΝΦΙΑ;"
«Μπορούσε να σταθεί κράτος με αυτή τη ρύθμιση; Αν υπάρχει οικονομολόγος που λεει ότι μπορεί, να μας το πει» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, αναφερόμενος στην αλλαγή που έγινε για τον ΕΝΦΙΑ στη ρύθμιση των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. H νέα ρύθμιση θα κατατεθεί στη Βουλή το μεσημέρι.

«Σκοπός της απόφαση να διευκολυνθούν όσοι είχαν δυσκολία να ανταποκριθούν στο βάρος των φορών. Δεν ισχύουν οι μελλοντικές ληξιπροθέσμες οφειλές» διευκρίνισε ο υφυπουργός.

Όσον αφορά το εγγυημένο εισόδημα για τα πολύ φτωχά νοικοκυριά στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που θα εφαρμοστεί σε 13 δήμους της χώρας, ο κ. Κεγκέρογλου σημείωσε ότι στους δήμους αυτούς οι δικαιούχοι υπολογίζονται σε 30.000. «Θα γίνει αξιολόγηση του προγράμματος τον Απρίλιο. Μέσα στο 2015 θα γίνει διεύρυνση και επέκτασή του» τόνισε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να συνδεθούν οι παροχές περίθαλψης με των αριθμό των ενσήμων ενός ασφαλισμένου όπως φέρεται να είπε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε ότι επικοινώνησε μαζί με τον κ. Σπυρόπουλο και τού είπε ότι δεν ανέφερε κάτι τέτοιο.