Στο Μαξίμου, έκτακτη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου στις 18:00

Στο Μαξίμου, έκτακτη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου στις 18:00
Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, η οικονομία, η διαπραγμάτευση με την τρόικα, έπειτα και από τη συνεδρίαση του Eurogroup, θα είναι στην ατζέντα της συνάντησης που θα έχουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στις 6 το απόγευμα, στο Μ. Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη.

Στην ατζέντα της συζήτησης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η κρίση στην κυπριακή ΑΟΖ

Προηγήθηκε η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τις εξελίξεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

«Ήρθα να σας ενημερώσω για τις επαφές σε Λευκωσία και Κάιρο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που έγινε, το εντάσσουμε στο γενικότερο πλαίσιο οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών. Είναι μεγάλο κεκτημένο ότι εκλήθησαν όλες οι χώρες να σεβαστούν και να αποδεχθούν το δίκαιο της θάλασσας» τόνισε, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η επίσκεψη όλων των αρχηγών σε εσάς δείχνει την ισχύ του θεσμού. Δεν πρέπει να παίζουμε με τους θεσμούς, πρέπει να υπάρχει η ελάχιστη συνεννόηση» πρόσθεσε με νόημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος με το βλέμμα στην εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στις αρχές του νέου έτους.