"Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα"

"Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα"
«Η κατάσταση επιβάλλει την ελάχιστη συνεννόηση» τόνισε ο Κ. Παπούλιας στον κ. Αντ. Σαμαρά, κατά τη συνάντηση ΠτΔ και πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έγινε και η ορκωμοσία των δύο νέων υπουργών «Είναι ενδιαφέροντα όσα έρχονται και όσα έγιναν.

Έχουν αφήσει ίχνη. Η κατάσταση επιβάλλει την ελάχιστη συνεννόηση» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στον Αντώνη Σαμαρά, μόλις μπήκε στο γραφείο του και ο πρωθυπουργός απάντησε: «Σας άκουσα να το λέτε και το μεσημέρι και συμφωνώ απολύτως. Ήρθα για να σας ενημερώσω για την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, για τη διεθνή κατάσταση, για την πορεία των διαπραγματεύσεων, για το ταξίδι στην Κύπρο και την Αίγυπτο».

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο πρωθυπουργός Αντωνης Σαμαράς, αναφέρθηκε στο αίτημα του Αλ. Τσίπρα για εκλογές και σχολίασε σκωπτικά ότι ο κος τσίπρας ζήτησε αυτό που φοβούνται οι αγορές προσθέτοντας ότι "διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα"

Της συζήτησης Προέδρου της Δημοκρατίας και πρωθυπουργού, προηγήθηκε η ορκωμοσία των δύο νέων υπουργών, Ν. Δένδια και Κ. Σκρέκα από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Την Τρίτη συνάντηση Παπούλια - Κουβέλη

Την Τρίτη, ο κ. Παπούλιας θα δεχθεί τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡΦώτη Κουβέλη, ο οποίος έχει ζητήσει σύγκληση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών του δημοκρατικού τόξου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να διαμορφωθεί εθνική συνεννόηση τουλάχιστον στο ζήτημα του χρέους.