Ευ. Βενιζέλος: «Τεράστια» η συμβολή Γ. Προβόπουλου στη διάσωση της οικονομίας

Ευ. Βενιζέλος: «Τεράστια» η συμβολή Γ. Προβόπουλου στη διάσωση της οικονομίας
«Τεράστια» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος τη συμβολή του απερχόμενου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου στη διάσωση της ελληνικής Οικονομίας, μετά το πέρας της σημερινής τους συνάντησης στο Υπουργείο Εξωτερικών.


Η συνάντηση είχε αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα, καθώς χθες αποχώρησε τυπικά ο κ. Προβόπουλος από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και η σημερινή του συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο αποτέλεσε ευκαιρία για μια σύντομη αναδρομή στα όσα συνέβησαν και στις κοινές τους προσπάθειες για τη
"διάσωση" της ελληνικής Οικονομίας και την έξοδο από την κρίση.
Όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, με τη χθεσινή αποχώρηση του κ. Προβόπουλου από την Τράπεζα της Ελλάδος έκλεισε και ένας ιστορικός κύκλος πολύ μεγάλης σημασίας, γιατί η θητεία του στην Κεντρική Τράπεζα συμπίπτει με μια κρίση βαθιά, μεγάλη, η οποία επιβάλει στην πραγματικότητα την αναδιοργάνωση όχι μόνο της Οικονομίας αλλά όλης της χώρας.
Συνεχίζοντας, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι « Αυτή η περίοδος ακόμη δεν έχει συνειδητοποιηθεί από την ελληνική κοινωνία» και πρόσθεσε: «Πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, να ολοκληρώσουμε με ασφάλεια και σταθερότητα την έξοδο από την κρίση, να την οριστικοποιήσουμε, αλλά αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μόνο γνωρίζοντας τι έχει συμβεί και αποδίδοντας με αίσθημα δικαίου στον καθένα, αυτό που του ανήκει, λόγω της συμβολής τους σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».
Με τη σειρά του, ο κ. Προβόπουλος δήλωσε ότι είχε την ευκαιρία να αποχαιρετίσει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και παράλληλα να τον ενημερώσει για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς χθες ήταν στη Φραγκφούρτη συμμετέχοντας για τελευταία φορά στα συμβούλια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.