Ο Μπαρνιέ στο επίκεντρο, ο Γιούνκερ παραπαίει

Ο Μπαρνιέ στο επίκεντρο, ο Γιούνκερ παραπαίει
«Ο Μπαρνιέ ξανά στο επίκεντρο καθώς ο Γιούνκερ παραπαίει» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στο δελτίο πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα

Agence Europe το οποίο αναφέρει ότι ο Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος προσπάθησε ανεπιτυχώς στο Δουβλίνο την 7η Μαρτίου να λάβει το χρίσμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενδέχεται να επανέλθει στο προσκήνιο καθώς η στήριξη στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον επίσημο επικεφαλής της λίστας του ΕΛΚ, αρχίζει να εξασθενεί.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων δεν ξεκαθάρισαν τις προθέσεις τους. Απλώς αποφάσισαν να αναθέσουν στον Ρομπάι να αρχίσει συνομιλίες με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με το μελλοντικό πρόγραμμα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αρκετά κράτη μέλη αντιτίθενται στην υποψηφιότητα του Γιούνκερ, όπως φάνηκε κατά τη συνεδρίαση. Η Βρετανία, η Ουγγαρία και η Σουηδία ανοιχτά - ρισμένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι χώρες αυτές εξασφάλισαν την υποστήριξη των κρατών της Βαλτικής και της Δανίας, της οποίας η πρωθυπουργός, η Χέλε Τόρνινγκ Σμιτ, μπορεί επίσης να ενδιαφέρεται για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρά τις δημόσιες διαψεύσεις της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ