Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Α. Τσίπρας - Θέτει θέμα εκλογών

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Α. Τσίπρας - Θέτει θέμα εκλογών
Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπαούλια έγινε ο Α. Τσίπρας.


Στο σύντομο διάλογο που είχε με τον Κάρολο Παπούλια παρουσία των δημοσιογράφων ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι προέβλεπαν καταστροφή αν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε με 3 ποσοστιαίες μονάδες ενώ τελικά κέρδισε με 4 και σήμερα είναι μια πολύ ωραία μέρα, ενώ σημείωσε ότι «ήταν μια σημαντική καταγραφή, ιστορική για την Αριστερά και συνιστά ανατροπή του πολιτικού σκηνικού».
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ανησυχία του για την έξαρση των ακραίων στοιχείων στην Ευρώπη λέγοντας ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό γεγονός.
Ο κ. Τσίπρας απάντησε πως ίσως πρέπει να ληφθεί το μήνυμα ότι ο ευρωσκεπτικισμός έχει αιτίες που τον δημιουργούν, να φτιάξουμε μια καλύτερη Ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε και τον ευρωσκεπτικισμό. Ο κ. Παπούλιας συμφώνησε λέγοντας ότι πρέπει. Εν συνεχεία αναφέρθηκαν στην αύξηση του ευρωσκεπτικισμού στην Γαλλία και την Βρετανία ενώ όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας στην Ολλανδία ήρθαν στην τέταρτη θέση.
Στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν επίσπευση των πολιτικών εξελίξεων, με τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητά εκλογές, θέτοντας θέμα ηθικής και πολιτικής νομιμοποίησης της παρούσας συγκυβέρνησης να διαπραγματευτεί το χρέος και μια σειρά από άλλα θέματα που θα καθορίσουν την πορεία της χώρας τις επόμενες δεκαετίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ