Έκλεβε και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ο Μιχάλης Λιάπης;

Έκλεβε και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ο Μιχάλης Λιάπης;
Μια ακόμα απίστευτη ιστορία πρακτικών αποφυγής φόρων και τελών από την οικογένεια του Μιχάλη Λιάπη έρχεται στη δημοσιότητα σήμερα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, ο πρώην υπουργός, δημιούργησε και ...πλαστά στοιχεία σχετικά με την επιφάνεια του πολυτελούς εξοχικού του στο Μεγάλο Χωριό με αποτέλεσμα να μην πληρώσει χιλιάδες ευρώ για δημοτικά τέλη, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας καθώς και το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ αλλά και το Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Από τα στοιχεία για το συγκεκριμένο ακίνητο, που στο πόθεν έσχες του πρώην υπουργού έχει δηλωθεί ότι έχει επιφάνεια 233,05 τετραγωνικά μέτρα και του ανήκει κατά 50%, προκύπτουν σύμφωνα με το Έθνος:
• Το σπίτι στο Μεγάλο Χωριό διαθέτει δυο ρολόγια της ΔΕΗ και εκδίδονται δυο διαφορετικοί λογαριασμοί οι οποίοι ωστόσο, έχουν το ίδιο όνομα, αυτό του αδελφού του πρώην υπουργού, Μάρκου Λιάπη. Μάλιστα, οι λογαριασμοί στέλνονται και πληρώνονται στην Αθήνα.

• Η μια παροχή ρεύματος με αριθμό 4/42106881-01 αφορά 90 τετραγωνικά μέτρα κτίσματος και είναι παλαιά. Ο λογαριασμός εκδίδεται στο όνομα του Μάρκου Λιάπη. Η δεύτερη παροχή ρεύματος πάλι στο Μεγάλο Χωριό, για το ίδιο ακίνητο, έχει ημερομηνία πρώτης σύνδεσης 3/7/2012, δηλαδή προν από 1,5 χρόνο. Είναι πάλι στο όνομα του Μάρκου Λιάπη και αφορά κτίριο 114 τ.μ.

• Από τα στοιχεία προκύπτει ότι στο πρώτο ρολόι της ΔΕΗ, που είναι μονοφασική γραμμή, τον τελευταίο καιρό καταγράφηκε κατανάλωση ρεύματος γύρω στις 800 κιλοβατόρες, ενώ στο δεύτερο που αφορά το μεγάλο ρολόι και είναι τριφασική γραμμή, έγινε κατανάλωση γύρω στις 1500 κιλοβατόρες. Και οι δυο παροχές ρεύματος εμφανίζονται να είναι οικιακής χρήσης και όχι γενικής χρήσης, όπως συμβαίνει όταν αφορά επαγγελματικούς χώρους. Αυτό είναι νόμιμο τώρα που χρησιμοποιείται το κτίριο ως κατοικία, όχι όμως τα προηγούμενα χρόνια που υποτίθεται ότι ήταν ξενώνας.

Μετά από αυτά τα στοιχεία κατά το Έθνος, τίθεται το ερώτημα γιατί μέχρι τον Ιούλιο του 2012 το κτίριο των 233 τ.μ.φαίνεται να λειτουργούσε με μονοφασική γραμμή και στον λογαριασμό της ΔΕΗ αναγράφονται μόλις 90τμ.; Τεκμαίρεται, κατά το Έθνος, ότι επί 20 χρόνια στους λογαριασμούς τα δημοτικά τέλη και το ΤΑΠ υπολογίζονταν με 144 τ.μ. λιγότερα από την πραγματική επιφάνεια. Επομένως η οικογένεια Λιάπη πλήρωνε επί χρόνια μικρότερους λογαριασμούς κλέβοντας τον δήμο της περιοχής ο οποίος είχε πλαστά στοιχεία για την επιφάνεια του σαλέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ