Κ. Μητσοτάκης σε Κ. Σακελλαροπούλου: Ατυχές γεγονός η ακύρωση της συνάντησης από τον Σούνακ

Κ. Μητσοτάκης σε Κ. Σακελλαροπούλου: Ατυχές γεγονός η ακύρωση της συνάντησης από τον Σούνακ

Δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις

Την εκτίμηση πως το «ατυχές γεγονός» της ακύρωσης της συνάντησής του με τον Βρετανό ομόλογό του Ρίσι Σούνακ δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις σε βάθος χρόνου εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Δύο κουβέντες για το ατυχές γεγονός της ακύρωσης της συνάντησής μου με τον Βρετανό πρωθυπουργό. Θεωρώ ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις σε βάθος χρόνου καθώς είναι σχέσεις που έχουν ιστορικό βαθος» ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τον διάλογο που είχε με την ΠτΔ μπροστά στις κάμερες.

Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, «είχε και μια θετική πλευρά η ακύρωση της συνάντησης, καθώς απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη δημοσιότητα στην παγκόσμια κοινή γνώμη το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα».

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Σακελλαροπούλου για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που προωθεί η κυβέρνηση με «απόλυτη συνέπεια» στο προεκλογικό της πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών που κατατέθηκε στη Βουλή είπε πως περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και έχει ενσωματώσει μια σειρά από παρατηρήσεις που έγιναν στο πλαίσιο της διαβούλευσης, με τον πυρήνα του νομοσχεδίου πάντως να παραμένει αμετάβλητος, όπως σημείωσε.

Έκανε επίσης ειδική αναφορά στη δυνατότητα που έχει κάποιος, αν κάποιος θεωρεί ότι αδικείται από το τεκμήριο, να μπορεί να ζητεί φορολογικό έλεγχο τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της φορολογικής δικαιοσύνης και επανέλαβε πως τα πρόσθετα έσοδα από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα διατίθενται στο κοινωνικό κράτος, κάνοντας λόγο για «δίκαιη ανακατανομή πόρων προς όφελος τομέων πολιτικής που χρειάζονται υποστήριξη».

Εστιάζοντας στη συνέχεια στη νομοθετική πρωτοβουλία που παρουσίασε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως στόχος είναι να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της ατιμωρησίας, αλλά και να αντιμετωπιστεί η καθυστέρηση στην απονομή Δικαιοσύνης.

O πρωθυπουργός επισήμανε ακόμη πως «η μάχη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ακρίβειας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση» κάνοντας ειδική αναφορά στους κωδικούς που έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία «Μόνιμη μείωση τιμής» και τονίζοντας πως οι έλεγχοι κατά της αισχροκέρδειας θα συνεχιστούν εν όψει και των Χριστουγέννων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ