Τσίπρας:«Σας καλώ να ψηφίσετε "όχι" στο δημοψήφισμα»

Τσίπρας:«Σας καλώ να ψηφίσετε "όχι" στο δημοψήφισμα»
Μετά την απόφαση για το δημοψήφισμα υπήρξαν καλύτερες προτάσεις, είπε ο πρωθυπουργός. Δεν έχω κρυφό σχέδιο για έξοδο από το ευρώ. 

Μετά την απόφαση για το δημοψήφισμα έγιναν καλύτερες προτάσεις για το χρέος. Δεν τις αφήσαμε να πέσουν κάτω. Καταθέσαμε αντιπροτάσεις και σήμερα θα συζητηθούν στο Εurogroup, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την Κυριακή επιλέγουμε αν θα δεχτούμε τη συγκεκριμένη συμφωνία. Στόχος μου είναι συμφωνία με τους εταίρους με όρους βιώσιμης προοπτικής, υπογράμμισε.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση θα είναι στο τραπέζι των συζητήσεων και τη Δευτέρα. Πάντα η βούληση του λαού είναι πιο σημαντική από αυτή την κυβέρνηση. Στην Ευρώπη πάντα τα δημοψηφίσματα έδιναν απαντήσεις, σημείωσε.

Στην Ελλάδα είχαμε άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Η επικράτηση ακραίων κύκλων είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν οι τράπεζες σε ασφυξία, δήλωσε.

Χαρακτήρισε εικόνες ντροπής αυτές που είδαμε στις τράπεζες και είπε ότι για να προστατεύσουμε τις συντάξεις του λαού δίνουμε τη μάχη.

Οι προτάσεις που εκβιαστικά μας ζήτησαν ήθελαν συντριπτική μείωση συντάξεων και γι’ αυτό αντιδράσαμε. Μας δόθηκε ένα τελεσίγραφο χωρίς καμία πρόβλεψη για το χρέος. Η αυτονόητη διέξοδος ήταν να απευθυνθούμε στο λαό και αυτό πράτουμε.

Αυτές τις ώρες οι εκβιασμοί οργιάζουν και σας ζητούν να γίνεται και εσείς ένα με αυτούς που είπαν ναι σε όλα.

Το όχι είναι βήμα για μια καλύτερη συμφωνία που θέλουμε να υπογραφεί την επόμενη του δημοψηφίσματος.

Όχι σημαίνει ισχυρή πίεση για μια οικονομικά βιώσιμη συμφωνία που θα δίνει λύση στο χρέος και δεν θα υπονομεύει την προσπάθεια ανόδου της οικονομίας.

Ελληνίδες Ελληνες

Εχω πλήρη συνείδηση των δυσκολιών. Θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να είναι προσωρινές.

Λένε κάποιοι ότι έχω κρυφό σχέδιο να βγάλω τη χώρα από το ευρώ. Λένε ψέματα και προσφέρουν κακή υπηρεσία στο λαό και στην Ευρώπη. Εγω ήμουν πριν ένα χρόνο υποψήφιος για πρόεδρος της Κομισιόν. Και τότε έλεγα ότι το μνημόνιο είναι αποτυχημένο.

Ορισμένοι στην Ευρώπη αρνούνται να το κατανοήσουν, να το παραδεχτούν.

Οσοι θέλουν Ευρώπη που θα είναι μια επιδερμική ένωση με συγκολητική ταινία το ΔΝΤ είναι άτολμοι πολιτικοί.

Πλάϊ σε αυτούς το εγχώριο πολιτικό σύστημα προσπαθεί να ρίξει τα βάρη σε εμάς. Δημόσια ζητούσαν «δοτό» πρωθυπουργό.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ψυχραιμία που δείχνετε αυτή την εβδομάδα. Οι μισθοί και οι συντάξεις δεν θα χαθούν. Οι καταθέσεις δεν θα χαθούν.

Εγω αναλαμβάνω την ευθύνη της άμεσης λύσης αλλά σας καλώ να ενισχύσετε αυτή την προσπάθεια. Σας καλώ να απαντήσουμε καταφατικά στην προοπτική της λύσης.

Είναι το χρέος μας απέναντι στην ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ