Τι συμφωνήθηκε στο Έκτακτο Συμβούλιο Περιφερειών

Τι συμφωνήθηκε στο Έκτακτο Συμβούλιο Περιφερειών
Στη συμφωνία να μην επιστραφούν στον κρατικό προϋπολογισμό τα χρήματα του ΕΣΠΑ προχώρησαν τελικά οι περιφερειάρχες με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη στο έκτακτο συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα.

Σημειώνεται ότι το έκτακτο συμβούλιο συγκάλεσε ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κώστας Αγοραστός, όπως είχεανακοινώσει το πρωί στο «Ράδιο-Ένα 102,5».

Οι περιφερειάρχες, μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομίας επισήμαναν σε δηλώσεις τους πως μια τέτοια εξέλιξη, αν δηλαδή επιστρέφονταν στον κρατικό προϋπολογισμό τα χρήματα του ΕΣΠΑ, θα δημιουργούσε γραφειοκρατικά προβλήματα με την Κομισιόν καιθα είχε ως αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις σε πληρωμές έργων, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να καταγράφεται.

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί ένα έγγραφο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων, Αλέξανδρου Χαρίτση, που έφτασε στις διαχειριστικές αρχές των Περιφερειών, ζητώντας την αυτόματη ανάκληση από το κράτος των χρημάτων που είναι δεσμευμένα για έργα μέσω ΕΣΠΑ. (Δείτε το έγγραφο ΕΔΩ)

Μεταξύ άλλων, στο έγγραφο αναφέρεται ότι «στην περίπτωση που δεν προκύπτει εύλογη βεβαιότητα αξιοποίησής τους μέχρι 19/4/2015, (θα γίνει) ανάκλησή τους μέσω των αρνητικών εντολών κατανομής το αργότερο μέχρι 3/4/2015. Μετά τις 19/4/2015 για τα ποσά αυτά θα έχει εφαρμογή ο Οδηγός Λειτουργίας του Κεντρικού Λογαριασμού και θα ανακληθούν αυτόματα…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ