Στο Βερολίνο σήμερα ο Αλ. Τσίπρας

Στο Βερολίνο σήμερα ο Αλ. Τσίπρας
Θέματα σχετικά με την οικονομική κρίση, τις διμερείς σχέσεις σε πολιτικό, οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο, την πορεία της ΕΕ και περιφερειακά ζητήματα, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχουν σήμερα στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα ανέφεραν ότι μετά την επταμερή συνάντηση των Βρυξελλών το κλίμα στις δύο πρωτεύουσες έχει αποφορτιστεί και έτσι οι δύο ηγέτες θα μπορούν να συζητήσουν εφ' όλης της ύλης και χωρίς πίεση, κάτι που επισημαίνει και ο πρωθυπουργός σε χθεσινές δηλώσεις του (Δείτε εδω).

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στον Real Fm, επισήμανε ότι αυτό που κατέστη σαφές και στην επταμερή συνάντηση, αλλά και στη Σύνοδο Κορυφής ήταν η δέσμευση από όλες τις πλευρές, ότι κανένας δεν επιθυμεί ούτε Grexit ούτε Graccident.

Σε κάθε περίπτωση κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο τραπέζι, σημειώνει και προσθέτει ότι και μετά τη συνάντηση, τη λεγόμενη επταμερή, τέτοιου τύπου σενάρια έχουν απομακρυνθεί, αρχίζουν να αποσύρονται από την επικαιρότητα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναχωρήσει κατά τις 11:00 από την Αθήνα. Στις 17:00 τοπική ώρα θα του αποδοθούν τιμές από άγημα έξω από την Καγκελαρία και στην συνέχεια ο πρωθυπουργός και η κ. Μέρκελ θα έχουν μεταξύ τους συνάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ