Τσίπρας: «Η λέξη "μεταρρύθμιση" θα πάρει ξανά κοινωνικό πρόσημο»

Τσίπρας: «Η λέξη "μεταρρύθμιση" θα πάρει ξανά κοινωνικό πρόσημο»
Τη ανάγκη ο όρος μεταρρύθμιση να πάψει να είναι συνώνυμος με την κοινωνική απορρύθμιση υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε κοινές του δηλώσεις με τον γ.γ. του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία. 

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «έχουμε δεσμευτεί για μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στην κοινωνική αλλαγή. Εως σήμερα οι μεταρρυθμίσεις ήταν για τους Έλληνες συνώνυμο της απορρύθμισης. Πρέπει η λέξη μεταρρύθμιση να πάρει ξανά κοινωνικό πρόσημο».

Και συνεχίζει τονίζοντας ότι: «Θέλουμε να εμπεδώσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη, να κάνουμε αποτελεσματική τη δημόσια διοίκηση, να χτυπήσουμε τα μεγάλα συμφέροντα που δημιουργούν ολιγοπώλια και να πατάξουμε την φοροδιαφυγή».

«Η Ελλάδα θα γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Σήμερα η χώρα μας είναι τελευταία στους δείκτες κοινωνικής δικαιοσύνης», είπε ο πρωθυπουργός.

«Οι μεταρρυθμίσεις θα σηματοδοτήσουν τη ρήξη με το παρελθόν της διαπλοκής και της εξάρτησης. Μπορούμε και πρέπει να τις προωθήσουμε γιατί βρισκόμαστε σε μια εξαιρετική συγκυρία: Εχουμε μια νέα κυβέρνηση που δεν εξαρτάται από μια οικονομική ολιγαρχία και παράλληλα μας υποστηρίζει μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Ετσι έχουμε την πολιτική βούληση και μπορούμε να πετύχουμε κοινωνική συναίνεση για τις αλλαγές».

«Για τέσσερα χρόνια η χώρα είχε αρνητικό πρόσημο. Τώρα μπορεί να γίνει παγκόσμιο θέμα συζήτησης με θετικό πρόσημο», είπε ο πρωθυπουργός.

«Πριν από τέσσερα χρόνια ένας άλλος θεσμός, το ΔΝΤ ήρθε και επέβαλε λιτότητα με αποτέλεσμα να χάσουμε το 25% του ΑΕΠ. Τώρα ένας άλλος οργανισμός, ο ΟΟΣΑ θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε μπροστά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ