Η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει τον Τσίπρα τονίζει πρώην Ιταλός πρωθυπουργός

Η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει τον Τσίπρα τονίζει πρώην Ιταλός πρωθυπουργός
Την στήριξή του στην ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει ο Ιταλός, πρώην πρωθυπουργός, Μάσιμο Ντ΄Αλέμα τονίζοντας σε συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα ότι «Η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει τον Τσίπρα».

Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα«Ιλ Μεσατζέρο», αναφέρει οτι «πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να επιτευχθεί συμβιβασμός ανάμεσα στην Ευρώπη και την νέα ελληνική κυβέρνηση. Αν η Ευρώπη κλείσει την πόρτα και δεν εισακούσει τον Αλέξη Τσίπρα, θα έχουμε καταστροφικές συνέπειες» και προσθέτει:«Η κύρια συνέπεια, θα είναι η διάδοση ακραίων αντιευρωπαϊκών διαθέσεων»

Ο Ντ' Αλέμα καλεί τους σοσιαλιστές και τους Ευρωπαίους δημοκράτες «να αποδείξουν ότι μπορούν να πετύχουν σημαντικές αλλαγές, διότι, διαφορετικά, θα αποτύχουν» και χαρακτηρίζει ενδιαφέρουσα την πρόταση του οικονομολόγου Τζόζεφ Στίγκλιτς «ο οποίος προτείνει μορατόριουμ επί του ελληνικού χρέους για να πάρει ανάσα η ελληνική κυβέρνηση και να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη».

«Στην Ελλάδα, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να οικοδομήσει εκ νέου την Αριστερά, κατανοώντας το αίσθημα ταπείνωσης και αγανάκτησης του ελληνικού λαού, λόγω της τεράστιας κοινωνικής δοκιμασίας που επέβαλαν οι πολιτικές λιτότητας. Θα μπορούσε να έχει ευνοηθεί η χειρότερη δεξιά, από την τραγωδία αυτή, όπως στη Γαλλία. Ευτυχώς που υπάρχει ο Τσίπρας», καταλήγει ο Μάσιμο Ντ΄Αλέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ