«Η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται» διαμηνύει η ελληνική κυβέρνηση

«Η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται» διαμηνύει η ελληνική κυβέρνηση
Η Ελληνική Δημοκρατία δεν έχει σκοπό να εκβιάσει κανέναν αλλά και δεν πρόκειται να εκβιαστεί διαμηνύει η ελληνική κυβέρνηση.

«Πράξη πολιτικής πίεσης για την ταχεία σύναψη συμφωνίας» χαρακτηρίζουν σήμερα κυβερνητικές πηγές την απόφαση της ΕΚΤ να σταματήσει από τις 11 Φεβρουαρίου να δέχεται ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα, και επικαλούνται το πρακτορείο Bloomberg που σημειώνει ότι «η κίνηση της ΕΚΤ θα έχει πολύ μικρές επιπτώσεις στις ελληνικές τράπεζες».

Το τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως διασφαλισμένο, τονίζουν οι ίδιες πηγές, επισημαίνοντας ότι η ρευστότητα και χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών είναι απολύτως διασφαλισμένες από τον μηχανισμό του ELA και προσθέτουν ότι η δυνατότητα εκταμίευσης από τον ELA αυξήθηκε κατά 10 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι είναι προσηλωμένη στην ανεύρεση λύσης που θα είναι επωφελής τόσο για την Ελλάδα όσο και για τους Ευρωπαίους εταίρους.

Μια τέτοια λύση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, μπορεί να προέλθει μόνο από τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, στο πλαίσιο των κανόνων της ΕΕ, καθώς και της ανάγκης για τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα και επανεκκίνηση της οικονομίας της.

Καταλήγοντας οι ίδιες κυβερνητικές πηγές δηλώνουν ότι η κυβέρνηση εγγυάται στον ελληνικό λαό ότι θα εξασφαλίσει τόσο την οικονομική όσο και την κοινωνική σταθερότητα. Και είναι αποφασισμένη να τιμήσει τη νωπή λαϊκή εντολή.

Διαβάστε επίσης:Κομισιόν: Απαραίτητη η παράταση του ελληνικού προγράμματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ