Μετοχές - Δείκτες - Ισοτιμίες και πολύ....Παρασκήνιο (4o "τεύχος")

Μετοχές - Δείκτες - Ισοτιμίες και πολύ....Παρασκήνιο (4o "τεύχος")

100% επιβεβαιωμένη η πληροφορία που θέλει την Olympia Development του Πάνου Γερμανού να ξανά-συζητά το ενδεχόμενο διαχείρισης της γερμανικής αλυσίδας media markt στην Eλλάδα.

ΚΟΥΙΖ: Εκείνο το θεσμικό πλαίσιο που θα προστάτευε τους επενδυτές από τις καταχρηστικές δημόσιες προτάσεις που χάθηκε

@@@@@Η εικόνα στις διεθνείς αγορές δεν επιτρέπει και ιδιαίτερη αισιοδοξία για το τελικό τίμημα που θα πετύχει κατά την πώληση του 51% των ΕΛΠΕ. Ο άτυπος στόχος είναι 1,2 με 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά το πιθανότερο είναι ότι οι δύο ενδιαφερόμενοι θα κινηθούν κάτω από το όριο του 1 δις. Γεγονός που θα κάνει δύσκολη την ολοκλήρωση του deal, αφού τόσο το δημόσιο όσο και ο όμιλος Λάτση έχουν κάνει άλλους υπολογισμούς.

@@@@@Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάβασα πριν λίγες μέρες ότι ο μέτοχος της Παναχαϊκής, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, της γνωστής εταιρίας αναψυκτικών ΛΟΥΞ και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ΠΑΕ Παναχαϊκή και την παραχώρηση των μετοχών του χωρίς αντίτιμο. Με αφορμή αυτή του την απόφαση ήρθε στο μυαλό μου το δημοσίευμα του fpress ότι το επιμελητήριο Αχαΐας δαπανά για «Λόμπινγκ» στις Βρυξέλες το ποσό των 700.000 ευρώ, όταν επιχειρήσεις κολοσσοί όπως ο ΟΤΕ και άλλες, δαπανούν μόλις 100.000 ευρώ. Τελικά ο κ. Μαρλαφέκας πρέπει να είναι ιδιαίτερα… κουβαρντάς.

@@@@@ Συνεχίζεται ο κλεφτοπόλεμος κυβέρνησης-Στουρνάρα για το θέμα της λύσης των NPEs. Η κυβέρνηση έχει αρχίσει να διαρρέει ότι πάμε προς το ιταλικό μοντέλο μεταφορά NPEs σε SPV και έκδοση τραπεζικών ομολόγων χρηματοδότησης της εκκαθάρισης τους με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου και ότι δεν θα υπάρξει εναλλακτική. Το ερώτημα είναι με τι «προσόντα» θα εγγυηθεί το ελληνικό Δημόσιο ακόμα και αν πάρει έγκριση αλλά σε αυτό δεν υπάρχει απάντηση. Από την άλλη πλευρά EKT και λοιπές ευρωπαϊκές αρχές έχουν ήδη κάνει δεκτό το σχέδιο Στουρνάρα και απομένουν λεπτομέρειες για την έγκρισή του. Και αυτό γιατί ο Στουρνάρας χαίρει της εκτίμησης τους και επιπλέον το σχέδιό του επιλύει το πρόβλημα της κρατικής βοήθειας. Άλλωστε ο αναβαλλόμενος φόρος που έχει σχηματίσει οι τράπεζες είναι μια υποχρέωση που έχει ήδη δημιουργηθεί και όχι νέα υποχρέωση.

@@@@@ Μπορεί ο κ. Κιτσάκος να είναι υπόδικος για τις σχέσεις ΔΕΠΑ με ELFE αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά ώστε να τον καταστήσουν υπεύθυνο. Γιατί στο παρελθόν υπάρχει και μια μήνυση της ΔΕΠΑ όπου φαίνεται ότι ο ΔΕΣΦΑ έδωσε αέριο στηνELFE όταν το είχε κόψει η ΔΕΠΑ όπως και η Προμηθέας Gaz, τοις μετρητοίς.

@@@@@ Μπορεί ο κ. Σταθάκης να εμφανίζεται άνετος για τη ΔΕΠΑ ότι όλα έγιναν καλά αλλά πέραν της ELFE υπάρχει και το δεύτερο ζήτημα. Ότι μέσω ELFE υπήρχε προμήθεια και σε τρίτη εταιρία. Και αυτό θα πρέπει να εξηγήσουν πως δεν το γνώριζαν ΔΕΠΑ-Υπουργείο. Γιατί υπάρχουν και αποδείξεις αν μη τι άλλο

@@@@@ Αλλη μια μεγάλη επιτυχία κατήγαγε στο ενεργητικό του ο Στέργιος Πιτσιόρλας. Ήταν ο άνθρωπος που κάθισε στο τραπέζι και συζητούσε με την Aphria και όχι μόνο καθώς με διαρροές στον Τύπο αναφερόταν σε ομάδες εργασίας που είχαν συγκροτηθεί μετά από πολλές συναντήσεις με την εταιρεία για την αγορά 50.000 στρεμμάτων στην Ξάνθη που θα είχε αποτύπωμα 1 δισ ευρώ στην ελληνική οικονομία! Βέβαια το να κάνει συναντήσεις ένας υπουργός δεν είναι κακό. Το κακό είναι ότι δεν ζητήθηκαν άλλα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η εταιρεία είναι αξιόπιστη. Και είναι προφανές ότι υπάρχουν τρόποι για να μάθει τουλάχιστον ένας υπουργός με ποιους έχει να κάνει. Βέβαια εκεί που όλα πήγαιναν «ρολόι» η εταιρεία εξαφανίστηκε και μετά ήλθε η QCM που έβγαλε στην φόρα τις απάτες της που ήταν πιο χοντροκομμένες από αυτές της Folli-Follie.

@@@@@Τελικά, μπορεί ο Βούλγαρος συνεργάτης του Σόρος να κατέβηκε στο διαγωνισμό για την εξαγορά του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, όμως η φημολογία των τελευταίων ημερών και μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ήθελε τον διαγωνισμό να κηρύσσεται άγονος. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το χαμηλό τίμημα που προσέφεραν τόσο το fund Darzalas Capital, του Ilian Grigorov, όσο και το ίδρυμα Ωνάση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το moneypro είχε επισημάνει στις αρχές Νοεμβρίου ότι το μέλλον του νοσοκομείου παραμένει αβέβαιο, καθώς σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη η επιτυχία του διαγωνισμού. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι το τίμημα που έχει προσφερθεί από τους δύο υποψηφίους είναι αρκετά χαμηλότερο από την τιμή κτήσης (σ.σ. 115 εκατ. ευρώ) του νοσοκομείου από την τράπεζα Πειραιώς.

@@@@@ Το κτίριο 3000 μέτρων που στέγαζε παλαιότερα την ALTEC στο Μαρούσι βγάζει προσεχώς προς πώληση ο Ομιλος της τράπεζας Πειραιώς

Παρέχεται από το Investing.com
Παρέχεται από το Investing.com
Παρέχεται από το Investing.com
Παρέχεται από το Investing.com
Παρέχεται από το Investing.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ