H εμπλοκή με το FlyOver, τα 100 εκατ. ευρώ και η νέα συνάντηση Μυτιληναίου - Watsa στο Τορόντο

H εμπλοκή με το FlyOver, τα 100 εκατ. ευρώ και η νέα συνάντηση Μυτιληναίου - Watsa στο Τορόντο

Φόβοι ότι μπορεί να έχει την τύχη της... υποθαλάσσιας το έργο

Η "γαλάζια" αποστολή στην Θεσσαλονίκη, η εμπλοκή με το FlyOver και τα 100 εκατ. ευρώ

Στην συμπρωτεύουσα εσπευσμένα, χθες, ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, ο υφυπ. Υποδομών κ.λ.π Νίκος Ταχιάος συνοδεία άλλων "γαλάζιων" στελεχών. Κύριος λόγος η διαφαινόμενη εμπλοκή με το FlyOver, προβεβλημένο κατασκευαστικό έργο στο οποίο προσέβλεπε η Ν.Δ. Αρνητική εξέλιξη η στάση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε μία συγκυρία ευαίσθητη για την κυβέρνηση, σε μία περιφέρεια όπου δημοσκοπικά τα δεξιότερα της Ν.Δ κόμματα και σχηματισμοί καταγράφονται με υψηλά ποσοστά.

Οπως θύμιζαν παράγοντες του κλάδου, όσο περνάει ο καιρός το project του FlyOver τόσο παραπέμπει στην...υποθαλάσσια- την πολύπαθη "Θερμαϊκή Οδό" που έμεινε στις μακέτες, έργο που σχεδιάστηκε, προκηρύχτηκε, ανατέθηκε αλλά ουδέποτε κατασκευάστηκε. Και τότε, μετά από προσφυγές, ενστάσεις κ.ο.κ με συνέπεια το έργο να μείνει στις μακέτες αλλά οι ανάδοχοι ΕΛΛΑΚΤΩΡ-Boskalis να βάλουν στο "ταμείο" τους περί τα 100 εκατ. ευρώ. Γερή αποζημίωση, προφανώς στις "πλάτες" ημών των φορολογούμενων.

Το δια ταύτα; εάν επαναληφθεί κάτι ανάλογο και στην περίπτωση του FlyOver, να υποθέσει κάποιος ότι Mytilineos και AVAX θα ενεργήσουν ομοίως; Προσώρας, παρακολουθούν με ενδιαφέρον τη νομική εξέλιξη του ΣΔΙΤ. Αυτά την ώρα που για την κυβέρνηση- και...χάρη των ευρωεκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε συμπαθητικός προς τους ΠΑΟΚτζήδες. Δηλωμένος Ολυμπιακός ο πρωθυπουργός, αλλά βλέπετε, την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενος και με τον Θοδωρή Ζαγοράκη να μεταγράφεται στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ καθώς ο πρώην ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου του Βορρά είχε μαζέψει 195.264 ψήφους το 2019 (τότε με την...φανέλα της Ν.Δ)Προφανώς στην πλειονότητά τους ψήφοι ΠΑΟΚτζήδων.

Η συνάντηση Μυτιληναίου - Watsa στο Τορόντο και η ΔΕΗ

Στο Τορόντο, και πάλι, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, για επαφές με τον Prem Watsa. Κολιάτσου-Παγκράτι την έχει κάνει την διαδρομή ο επιχειρηματίας, προφανώς σχεδιάζοντας τις επόμενες ματ-κινήσεις εν όψει της ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου 3μηνου 2024. Για να δούμε τι καλό ετοιμάζει για τους χιλιάδες μετόχους της εισηγμένης ο Sir, όπως τον αποκαλούν στα πέριξ. Απ' ότι πληροφορούμεθα στο Ritz διαμένει ο Ευάγγελος, στην καναδική μεγαλούπολη και ο Γιώργος Χρυσικός/Grivalia Hospitality. Εξ' απορρήτων του Prem Watsa από την εποχή της Eurobank, ο πρώην πρωταθλητής ιστιοπλοϊας (με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδος ).

Και μιας ο λόγος, η ΔΕΗ υπογράφει νέα συμφωνία με την Mytilineos για πάρκα σε Ρουμανία, που θα αναπτύξει και στη συνεχεία θα πωλήσει στην Επιχείρηση. Πιθανότατα, με την ίδια λογική θα υλοποιηθεί η ανάπτυξη των ΑΠΕ της ΔΕΗ εκτός συνόρων. Η Mytilineos λειτουργεί ΑΠΕ ισχύος 845 MW, έχει υπό κατασκευή σταθμούς 1,4 GW και έτοιμα προς κατασκευή ( με 6μηνη προοπτική) έναρξη άλλα 2,6 GW. Συνήθης πρακτική η πώληση αρκετών από αυτά που κατασκευάζονται.

===============================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ