Το τραπεζικό πάρτι στο ΧΑ, το πακέτο του Ελ. Βενιζέλος και η τιμή που ζητά η Barca για την Entersoft

Το τραπεζικό πάρτι στο ΧΑ, το πακέτο του Ελ. Βενιζέλος και η τιμή που ζητά η Barca για την Entersoft

Οι επιχειρηματικές εξελίξεις συντηρούν το καλό κλίμα στην αγορά

Ενός θεαματικού placement και άλλες εξελίξεις έπονται

Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις και των πιο αισιόδοξων η άμεση υπερκάλυψη του 22% της Πειραιώς σε τιμές υψηλότερες του άνω ορίου του εύρους διάθεσης (3,7-4) με αποτέλεσμα την-σχεδόν- άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας πώλησης και του υπόλοιπου 5% του μ.κ που είχε στο χαρτοφυλάκιο του το ΤΧΣ. Από την πρώτη κιόλας ημέρα- εκ των τριών του διαστήματος που είχε οριστεί- με συναλλαγές 5,61 εκατ. τμχ σε εύρος 4,08-4,22 ευρώ (και τελική "κλεισίματος" στα 4,218). Εξέλιξη που...παρέσυρε και τις άλλες 3 τραπεζικές μετοχές, κυρίως της Alpha Bank (με 3,04% στα 1,774 ευρώ, συναλλαγές 6,02 εκατ. τμχ) αλλά και της Eurobank (με 1,23% στα 1,934 ευρώ, συναλλαγές 4,44 εκατ. τμχ), Εθνικής (με 0,83% στα 7,27 ευρώ, συναλλαγές 1,13 εκατ. τμχ.

Θετικό το κλίμα, που σύμφωνα με χρηματιστές αφ' ενός θα επισπεύσει την διάθεση του 18,39% του μ.κ της Εθνικής που έχει απομείνει στο ΤΧΣ, ακόμη και ακριβώς με την λήξη του 6μηνου lockup ( μέσα Νοεμβρίου 2023 έγινε η διάθεση του 20%+2%) αφ΄ ετέρου θα μπορούσε να επηρεάσει άλλες του κλάδου λ.χ. την Optima Bank. Αύριο Τετάρτη η διοίκηση ανακοινώνει οικονομικά αποτελέσματα 2023, που σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές θα είναι στα περίπου 110 δισ. ενώ θα γίνει γνωστό και το ύψος της χρηματικής διανομής που θα προβλέπει γενναιόδωρο μέρισμα στους μετόχους/επενδυτές από τον πρώτο κιόλας χρόνο παρουσίας στο ΧΑ . Σύμφωνα, πάντα με τις ίδιες πηγές το returnt on equity της Optima Bank θα είναι από τις μεγαλύτερες (αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων) στην Ευρώπη.

Entersoft: Μία...Barca πιέζει για υψηλότερο τίμημα της Δ.Π.

Εξαγοράζεται το 53% του μ.κ της Entersoft από fund του Olympia Group- συμφερόντων Πάνου Γερμανού- με παράλληλη ενεργοποίηση δημόσιας πρότασης στα 8 ευρώ/μετοχή. Τα 8 ευρώ τα "έπιασε" στην χθεσινή συνεδρίαση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ενεργοποιήθηκαν αγορές από την πλευρά των μελών του δ.σ. των βασικών μετόχων της εταιρείας ενώ ελέγχεται το ενδεχόμενο αγορών και από την πλευρά του Olympia Group. Ο λόγος; η προσπάθεια του μετόχου μειοψηφίας Barca Capital LLC να διεκδικήσει μεγαλύτερο τίμημα (σ.σ. για 10 ευρώ κάνουν λόγο χρηματιστές) και ει δυνατόν να μπλοκάρει την σχετική διαδικασία. Το αμερικανικό fund με έδρα την Βοστώνη ( * ) ελέγχει το 7,890% του μ.κ της Entersoft, ενώσε ανάλογο μήκος κύματος φέρεται να ενεργεί και το Axxion SA με ποσοστό 7,841% της εισηγμένης ( ​* * ).

( * ) www.barcacapital.com ( * * ) ​www.marketscreener.com/quote/stock/ENTERSOFT-S-A-18153981/company/

"Ελευθέριος Βενιζέλος": Ποιος πήρε το πακέτο των 270.000 τμχ στα 8,70 ευρώ;

Διαχειριστή ξένου fund "δείχνουν" χρηματιστές ως τον αντισυμβαλλόμενο της προσυμφωνημένης εντολής που πραγματοποιήθηκε στις 13.56'.54" συνολικής αξίας 2.350.000 ευρώ. Εχοντας φτάσει η μετοχή έως τα 9,56 ευρώ την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης- για να διορθώσει έκτοτε συνέπεια ρευστοποιήσεων hedge funds- θεωρείται στα τρέχοντα επίπεδα των 8,70 ευρώ ως μία συντηρητική επιλογή με περιθώρια ανόδου- εάν και εφ' όσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για τον τουρισμό/αφίξεις κ.λ.π- με ικανοποιητική μερισματική απόδοση. Σημειωτέον, πως ο βασικός μέτοχος (ΑviAlliance) αγόρασε στα 9,758 ευρώ/μτχ (σύμφωνα με την cornerstone συμφωνία), προφανώς θεωρώντας το fair value υψηλότερα.

================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ