Πόσο κοστίζει το μενού στο εστιατόριο που θα δειπνήσουν οι Ευρωπαίοι Κεντρικοί Τραπεζίτες στην Αθήνα

Πόσο κοστίζει το μενού στο εστιατόριο που θα δειπνήσουν οι Ευρωπαίοι Κεντρικοί Τραπεζίτες στην Αθήνα

Την ερχόμενη Πέμπτη 26 Οκτωβρίου το Δ.Σ της Ε.Κ.Τ. θα συνεδριάσει στην Αθήνα

Την ερχόμενη Πέμπτη 26 Οκτωβρίου το Δ.Σ της Ε.Κ.Τ. θα συνεδριάσει στην Αθήνα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν μέχρι ώρας, ότι θα αφήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η... κυκλοφορία του ψηφιακού ευρώ. Μετά την απόδοση της επενδυτικής βαθμίδας, από τον οίκο Standard & Poor's στην ελληνική οικονομία , η Αθήνα, βρίσκεται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού banking. Αυτή είναι η οικονομική διάσταση της επίσκεψης των κεντρικών τραπεζιτών στη χώρα μας, με οικοδεσπότη τον Γ. Στουρνάρα. Ωστόσο με τέτοιο καιρό Κυριακάτικα θα πάμε το ρεπορτάζ σε ποιο γαστρο-life style διαδρομές, αφού οι… Κεντρικοί θα περάσουν καλά. Θα δειπνήσουν σε ένα εστιατόριο βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, με καταπληκτική θέα το δέλτα του Φαλήρου.

Πρόκειται για το εστιατόριο DELTA που βρίσκεται στον 5ο όροφο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Η φιλοσοφία του εστιατορίου

Μια μυστηριώδης αφήγηση Haute Cuisine που ξετυλίγεται σταδιακά μέσα από ένα μενού Omnivore, γεμάτο γαστρονομικές ανατροπές. Μια μοναδική εμπειρία που οδηγεί τους καλεσμένους σε ένα γαστρονομικό μονοπάτι, γεμάτο εκπλήξεις και συναισθήματα. Ένα εστιατόριο στην Αθήνα που βραβεύτηκε με Δύο Αστέρια Michelin (MICHELIN Guide Athens 2022) και ένα Πράσινο Αστέρι (Green Star for Sustainability). Το μενού περιλαμβάνει 12 πιάτα που έχει δημιουργήσει ο χαρισματικός Γιώργος Παπαζαχαρίας και επιμελείται ο ταλαντούχος Θάνος Φέσκος, με την ομάδα του.

Δώδεκα (12) στάδια, κάθε ένα από τα οποία βιώνεται ταυτόχρονα ως δημιουργική, φιλοσοφική και γαστρονομική εμπειρία. Με ένταση και τόλμη που ενθουσιάζουν. Μινιμαλιστική τελειότητα, αξιοποίηση τοπικών πρώτων υλών, εστίαση στους μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας. Αυτά είναι τα 3 συστατικά του μενού. Σε συνδυασμό με διεθνείς, πρωτοποριακές τεχνικές, όπως η ζύμωση (fermentation) και το σκανδιναβικό preservation, το αποτέλεσμα αλλάζει όσα πιστεύαμε για τη γεύση.

Έχοντας ολοκληρώσει κάτι παραπάνω από έναν χρόνο λειτουργίας, το Delta Restaurant διακρίθηκε με Δύο Stars MICHELIN και 1 Green Star MICHELIN σύμφωνα με το MICHELIN Guide Athens, αποδεικνύοντας τη δυναμική του στον κόσμο της γαστρονομίας.Η συγκεκριμένη διάκριση αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις και τοποθετεί το Delta Restaurant στο 3% μιας εκλεκτής elite εστιατορίων παγκοσμίως, καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την πρώτη μόλις αξιολόγηση κρίνεται ένα εστιατόριο άξιο για Δυο Αστέρια MICHELIN και Ένα MICHELIN Green Star.

Εξίσου σημαντικό όμως, είναι και το Green Star, μια διάκριση που συνδέεται άμεσα με τη βιωσιμότητα και βοηθά τον επισκέπτη να αναγνωρίσει τον ιδιαίτερης αξίας συνδυασμό της υψηλής γαστρονομίας και της δέσμευσης στις αρχές της βιωσιμότητας. Με βασική αρχή μας το «καμία απώλεια, καμία σπατάλη», φροντίζουμε κάθε υλικό να συμμετέχει σε έναν κύκλο που μπορεί να ξεκινάει από τα ορεκτικά, να συνεχίζεται στα κυρίως και να ολοκληρώνεται στα επιδόρπια.

Οι τιμές

Menu 12 σταδίων - 200€ (Omnivore)

**Η τιμή περιλαμβάνει μεταλλικό & ανθρακούχο νερό

Το γεύμα μπορεί να συνοδεύσει:

  • juice pairing έναντι €70.00 ή
  • wine pairing έναντι €120.00 (6 ποτήρια κρασί) ή
  • fine wine pairing έναντι €200.00 (7 ποτήρια κρασί)

Καλή όρεξη στους Κεντρικούς!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ