Γεωργαντάς: Στην πράσινη οικονομία εστιάζει η νέα ΚΑΠ 2023-2027

Γεωργαντάς: Στην πράσινη οικονομία εστιάζει η νέα ΚΑΠ 2023-2027

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  σημείωσε ότι η νέα ΚΑΠ 2023-2027 θέτει τις βάσεις για τη μετάβαση στη νέα εποχή, «την εποχή της βιωσιμότητας, την εποχή της ψηφιοποίησης, την εποχή της γνώσης, την εποχή της καινοτομίας»

Την αισιοδοξία του για την επόμενη ημέρα του πρωτογενούς τομέα στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου, που εστιάζει στην πράσινη οικονομία, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Γεωργαντάς μιλώντας σε ημερίδα με τίτλο «Νέα ΚΑΠ 2023-2027 Προκλήσεις και Ευκαιρίες», που διοργάνωσε απόψε στη Θεσσαλονίκη η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης Α.Ε, σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Παραδεχόμενος ότι δεν είναι εύκολο το εγχείρημα για τη μετάβαση στην «πράσινη οικονομία» που εστιάζει η ΚΑΠ 2023-2027, ο ΥΠΑΑΤ σημείωσε ότι «αν δεν πετύχει η πράσινη συμφωνία και δεν οδηγηθούμε σε μηδενικό αποτύπωμα, δεν θα έχουμε το πεδίο να αναπτύξουμε καμία δράση». 'Αλλωστε, όπως παρατήρησε, «την γη δεν θα την καλλιεργήσουμε μόνο για τα επόμενα 20 χρόνια, αλλά πρέπει να μπορούν να την καλλιεργήσουν και τα παιδιά μας».

Ο κ. Γεωργαντάς χαρακτήρισε την «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία» θεμέλιο λίθο για τον προσανατολισμό της νέας ΚΑΠ 2023-2037και τόνισε ότι «στόχος είναι η διαμόρφωση μίας ευημερούσας και δίκαιης κοινωνίας που στηρίζεται σε μια σύγχρονη και ανεπτυγμένη οικονομία, με αποδοτικότερη χρήση των φυσικών πόρων, διατηρώντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα στην αγορά με τον ταυτόχρονο στόχο να είναι οι μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και λοιπών περιβαλλοντικών ρύπων έως το 2050».

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η νέα ΚΑΠ 2023-2027 θέτει τις βάσεις για τη μετάβαση στη νέα εποχή, «την εποχή της βιωσιμότητας, την εποχή της ψηφιοποίησης, την εποχή της γνώσης, την εποχή της καινοτομίας» και χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση για τη χώρα μας να κλείσουν οι αγκυλώσεις του παρελθόντος, αλλά και «να υπηρετήσουμε μια στόχευση συγκεκριμένη για να υπάρξει αποδοτικός πρωτογενής τομέας για τους παραγωγούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ