ΟΤΘ: Αύξηση 40% στο τουριστικό ρεύμα από το Ηνωμένο Βασίλειο

ΟΤΘ: Αύξηση 40% στο τουριστικό ρεύμα από το Ηνωμένο Βασίλειο

Aνάπτυξη στον τομέα της κρουαζιέρας 260%, με ήδη προγραμματισμένες 70 αφίξεις

 

Αύξηση κατά 40%, σε σχέση με πέρσι, στο τουριστικό ρεύμα από το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένει φέτος ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, όπως έγινε γνωστό κατά την παρουσίαση του απολογισμού των δράσεών του από την πρόεδρό του, αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.
«Οι προκρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο για τη Θεσσαλονίκη ξεκινούν από τον Απρίλιο και παρουσιάζουν εντυπωσιακή αύξηση», είπε η κ. Πατουλίδου, επισημαίνοντας πως «εξίσου σημαντική είναι η αύξηση και από την Ολλανδία και το Ισραήλ». Το τουριστικό ρεύμα από τη Γερμανία αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα με την περασμένη χρονιά, ενώ υπάρχουν ακόμη αρκετές προκρατήσεις από τη Σερβία και από τη Ρουμανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του απολογισμού που παρουσιάστηκαν, κατά τη διάρκεια του 2022 ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης αναγνωρίστηκε ως Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMO), ο πρώτος στην Ελλάδα, ενώ απέσπασε τέσσερα βραβεία στον κορυφαίο τουριστικό θεσμό Tourism Awards και ανέδειξε τη θέση της Θεσσαλονίκης στο διεθνή χάρτη κρουαζιέρας. Επιπλέον, προχώρησε σε στρατηγικές συνέργειες, συμμετείχε στο Seatrade Cruise Global, έκανε έντυπες και ψηφιακές καταχωρίσεις, press trips και διοργάνωσε υποδοχή κρουαζιερόπλοιων.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Πατουλίδου τόνισε ότι ο προορισμός γνωρίζει θεαματική ανάπτυξη στον τομέα της κρουαζιέρας (260%), έχοντας ήδη προγραμματισμένες 70 αφίξεις. Επιπλέον, ο Οργανισμός, με στοχευμένες δράσεις και σε συνεργασία με τα γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού, ενίσχυσε την εικόνα της Θεσσαλονίκης σε σημαντικές αγορές και συγκεκριμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ισπανία, την Κίνα, τις ΗΠΑ και φυσικά και την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ