Ρωσία: Το 67% των επιχειρήσεων αγοράζουν κινέζικο εξοπλισμό λόγω των κυρώσεων

Ρωσία: Το 67% των επιχειρήσεων αγοράζουν κινέζικο εξοπλισμό λόγω των κυρώσεων

Όπως συνάγεται από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο το Ινστιτούτο Γκαϊντάρ.

Οι περισσότερες από τις βιομηχανικές επιχειρήσεις της Ρωσίας αντικατέστησαν δυτικό εξοπλισμό, ανταλλακτικά και εξαρτήματα, που χρησιμοποιούσαν, με αντίστοιχους κινεζικούς, όπως συνάγεται από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο το Ινστιτούτο Γκαϊντάρ, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύει η εφημερίδα Kommersant, καθώς η εισαγωγή τους από την Δύση έχει καταστεί αδύνατη εξαιτίας των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στην Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία,.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, αυτή τη στιγμή αγοράζουν από την Κίνα εξοπλισμό το 67% των επιχειρήσεων που ερωτήθηκαν, ανταλλακτικά το 63% και εξαρτήματα το 54%. Την ίδια στιγμή το 39% των επιχειρήσεων επιλέγουν ρωσικό εξοπλισμό, το 46% ρωσικά ανταλλακτικά και το 54% ρωσικά εξαρτήματα.

Ωστόσο το 23% των ερωτηθέντων παραδέχθηκαν ότι εξακολουθούν να αγοράζουν εξαρτήματα που βρίσκονται στον κατάλογο των κυρώσεων, αλλά όσον αφορά στον εξοπλισμό και τα ανταλλακτικά το ποσοστό αυτό είναι ακόμη μικρότερο. Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι το ένα πέμπτο των επιχειρήσεων δεν χρησιμοποίησε ποτέ εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των κυρώσεων. Μερικές επιχειρήσεις επίσης έπαψαν εντελώς να εισάγουν εμπορεύματα.

Το 2022 οι δημοσκοπήσεις του Ινστούτου Γκαϊντάρ κατέγραψαν ότι η μετάβαση στην χρήση κινεζικών προϊόντων αυτού του είδους ήταν ένα αναγκαστικό μέτρο, αλλά οι επιχειρήσεις θα προτιμούσαν τα ευρωπαίκά προϊόντα του είδους αυτού ακόμη και αν οι τιμές τους ήταν πιό ψηλές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ