Καταλύτης για το Ευρώ η ανακοίνωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ

Η παραβίαση του υψηλού Μαΐου θα μπορούσε να δει το ευρώ να ωθείται προς το υψηλό Απριλίου Η Credit Agricole βλέπει δύσκολο να παραβιαστεί το υψηλό του Μαϊου

Καταλύτης για το Ευρώ η ανακοίνωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ

Το ράλι του ευρώ έναντι του δολαρίου έχει σταματήσει τον τελευταίο μήνα στην αντίσταση γύρω από το υψηλό του Μαΐου. Οι ταύροι ελπίζουν ότι τα στοιχεία της Πέμπτης για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ θα παράσχουν αρκετά πυρομαχικά για να παραβιάσει αυτό το φράγμα και να συνεχίσει την πρόοδό της προς τα 1,10 δολάρια.

Το κοινό νόμισμα έχει ενισχυθεί σχεδόν 14% από το χαμηλό δύο δεκαετιών των 95,36 σεντς ΗΠΑ που είχε οριστεί τον Νοέμβριο, καθώς οι traders έχουν επαναφέρει τα στοιχήματα για τις αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve. Ωστόσο, το ευρώ δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να σπάσει πάνω από το επίπεδο των 1,0787 δολαρίων που είχε φτάσει στις 30 Μαΐου.

Η μείωση των διαφορών αποδόσεων των ομολόγων μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης υποδηλώνει ότι το ευρώ θα δοκιμάσει το υψηλό του Μαΐου εάν τα στοιχεία της Πέμπτης για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ δείξουν κάποια αναμενόμενα σημάδια συγκράτησης, σύμφωνα με την Canadian Imperial Bank of Commerce.

Μια παραβίαση του υψηλού μαΐου μπορεί να δει το ζευγάρι να δοκιμάζει το υψηλό της 25ης Απριλίου των 1,0851 δολαρίων, ενώ πάνω από αυτό υπάρχει ισχυρή αντίσταση στα 1,0936 δολάρια, δήλωσε ο Jeremy Stretch, επικεφαλής στρατηγικής Group-of-10 στο CIBC στο Λονδίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ