Το φυσικό αέριο στην Ευρώπη υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2021

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς υποχωρούν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2021 Οι θερμότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε όλη την Ευρώπη

Το φυσικό αέριο στην Ευρώπη υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2021

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2021, καθώς οι ήπιες θερμοκρασίες περιορίζουν τη ζήτηση για θέρμανση και οι θολές συνθήκες μειώνουν τη χρήση του καυσίμου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς υποχώρησαν έως και 11%. Ο ήπιος καιρός έχει εξαπλωθεί σε όλη την περιοχή, με τις θερμοκρασίες να σπάνε μηνιαία ρεκόρ σε αρκετές τοποθεσίες στις αρχές του έτους. Οι παρατεταμένες χαμηλότερες τιμές θα ανακουφίσουν τις οικονομίες της περιοχής που έχουν αγωνιστεί με την αύξηση του ενεργειακού κόστους τον τελευταίο χρόνο.

Οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν μειωθεί σχεδόν στο ήμισυ του μέσου όρου για το 2022, καθώς τα επίπεδα αποθήκευσης στην περιοχή παραμένουν πολύ πάνω από τα κανονικά για αυτήν την εποχή του έτους. Η ζέστη μείωσε την ανάγκη για θέρμανση και βοήθησε στην άμβλυνση των ανησυχιών ότι ένας κρύος και βάναυσος χειμώνας θα εξαντλούσε γρήγορα τα αποθέματα.

Τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου ήταν 11% χαμηλότερα στα 64,43 ευρώ τη μεγαβατώρα στις 4:52 μ.μ. στο Άμστερνταμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ