Σε κρίση οι 33.000 αρτοποιοί της Γαλλίας - Οικονομική βοήθεια υπόσχεται ο Λεμέρ 

Σε κρίση οι 33.000 αρτοποιοί της Γαλλίας - Οικονομική βοήθεια υπόσχεται ο Λεμέρ 

«Το κράτος δεν θα απογοητεύσει κανέναν. Το κράτος δεν θα απογοητεύσει τους αρτοποιούς του», ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ σημείωσε σήμερα ότι τα αρτοποιεία- χαρακτηριστικό της Γαλλίας- βρίσκονται στο στόχαστρο των προμηθευτών ενέργειας, καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας.

Λίγο πριν την συνάντηση με τις επιχειρήσεις ενέργειας της χώρας, ο Λεμέρ προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση διαθέτει «τα εργαλεία για να κάνει τους προμηθευτές ενέργειας να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους έναντι του κράτους και των εταιρειών».

«Το κράτος δεν θα απογοητεύσει κανέναν. Το κράτος δεν θα απογοητεύσει τους αρτοποιούς του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας σε συνέντευξη Τύπου. «Το γαλλικό κράτος κάνει αυτό που του αναλογεί για να βοηθήσει τους αρτοποιούς, οι προμηθευτές ενέργειας πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί», πρόσθεσε ο Λεμέρ.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως οι 33.000 αρτοποιοί θα ενημερωθούν γραπτώς σχετικά με την υπάρχουσα και τη μελλοντική βοήθεια που μπορούν να αναμένουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ