Ράλι στα ομόλογα με απόδοση 30ετούς πλέον κάτω από το 3,5%

Η αγορά ομολόγων δείχνει ότι η Fed κάνει σοβαρό λάθος Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων υποχωρούν για τέταρτη εβδομάδα

Ράλι στα ομόλογα με απόδοση 30ετούς πλέον κάτω από το 3,5%

Τα κρατικά ομόλογα σκαρφάλωσαν και οι μετοχές παρουσίασαν διακυμάνσεις, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις προοπτικές για μια πτωτική πορεία της πολιτικής της Federal Reserve για να αποτρέψουν μια οικονομική συρρίκνωση.

Οι φόβοι για ύφεση ήταν αισθητοί στην αγορά ομολόγων, όπου η ζήτηση για ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας οδήγησε σε αντιστροφή απόδοσης σε ακραίες τιμές τεσσάρων δεκαετιών αυτή την εβδομάδα, στέλνοντας τα 10ετή επιτόκια χαμηλότερα από αυτά των διετών ομολόγων κατά το μεγαλύτερο από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Η Cathie Wood της Ark Investment Management δήλωσε ότι η αγορά ομολόγων φαίνεται να δείχνει ότι η Fed κάνει ένα "σοβαρό λάθος", με τη νομισματική της πολιτική. Ο αποπληθωρισμός είναι πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος από τον πληθωρισμό, σημείωσε σε μια σειρά από Tweets.

«Οι επενδυτές ανησυχούν τόσο ότι η οικονομία μπορεί να είναι πολύ ισχυρή όσο και ότι μπορεί να είναι πολύ αδύναμη ταυτόχρονα», δήλωσε ο Ed Yardeni, πρόεδρος της συνονόματης εταιρείας ερευνών του. «Η διαφορά της καμπύλης αποδόσεων μεταξύ των 10ετών και 2ετών Treasuries υποδηλώνει ότι ο κύκλος σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Fed έχει σχεδόν τελειώσει. Αυτό συμβαίνει είτε επειδή επίκειται ύφεση είτε επειδή ο πληθωρισμός είναι πιθανό να συνεχίσει να μειώνεται, ίσως χωρίς ύφεση».

Ένας δείκτης αύξησης του κόστους εργασίας ενίσχυσε το αφήγημα, που ωφελεί τα ομόλογα τον τελευταίο μήνα, ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί. Τα επιτόκια στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ, μειώθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, η μεγαλύτερη τέτοια μείωση από τον Μάιο του 2019, καθώς η Fed έχει διαμηνύσει ότι σύντομα θα επιβραδύνει τον ρυθμό σύσφιξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ