Ο Μπάϊντεν βάζει πάλι χέρι στα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου

Οι Δημοκρατικοί δέχονται επίθεση λόγω των τιμών της βενζίνης καθώς πλησιάζουν οι εκλογές. Μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ+, πόλεμος της Ουκρανίας έχουν κλονίσει τις αγορές πετρελαίου

Ο Μπάϊντεν βάζει πάλι χέρι στα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου

Η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να αποδεσμεύσει 15 εκατομμύρια βαρέλια από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης των ΗΠΑ και μπορεί να εξετάσει σημαντικά περισσότερα αυτόν τον χειμώνα, σε μια προσπάθεια να χαλαρώσει τις υψηλές τιμές της βενζίνης που έχουν γίνει ευθύνη για τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές του επόμενου μήνα.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει το σχέδιο την Τετάρτη, δήλωσαν ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης σε δημοσιογράφους το βράδυ της Τρίτης υπό τον όρο της ανωνυμίας για να προεξοφλήσουν τα σχόλιά του.

Είναι η τελευταία δόση πετρελαίου από ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε ο Λευκός Οίκος την άνοιξη για να απελευθερώσει συνολικά 180 εκατομμύρια βαρέλια αργού από το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου για να αντιμετωπίσει τις υψηλές τιμές φυσικού αερίου που προκύπτουν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μεταξύ άλλων παραγόντων.

Ο πρόεδρος είναι επίσης έτοιμος να πραγματοποιήσει πρόσθετες, σημαντικές πωλήσεις SPR αυτόν τον χειμώνα, εάν το απαιτήσουν οι συνθήκες, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της διοίκησης. Ο Μπάιντεν θα μιλήσει στις 13:15. Ώρα Ουάσιγκτον, ανέφερε ο Λευκός Οίκος. Επιπλέον, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε νέες λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιό του για την αναπλήρωση του αποθέματος έκτακτης ανάγκης, το οποίο έχει τη δυνατότητα να χωρέσει περίπου 714 εκατομμύρια βαρέλια και περιείχε 405,1 εκατομμύρια βαρέλια από τις 14 Οκτωβρίου. Η διοίκηση σχεδιάζει να ξεκινήσει αγορές όταν οι τιμές του αργού West Texas Intermediate είναι στο ή κάτω από τα 67 έως 72 δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της διοίκησης.

Το υπουργείο Ενέργειας την Τετάρτη θα εκδώσει ανακοίνωση ότι τα 15 εκατομμύρια βαρέλια από την αρχική δόση θα φτάσουν στην αγορά τον Δεκέμβριο. Μια απόφαση θα ληφθεί τον επόμενο μήνα εάν χρειάζονται πρόσθετες απελευθερώσεις τον Ιανουάριο, δήλωσε ο αξιωματούχος. Διαβάστε περισσότερα: Η συσσώρευση ενέργειας στο Overdrive καταπραΰνει τις ανησυχίες για το χειμερινό έλλειμμα

Το υπουργείο ολοκληρώνει επίσης έναν κανόνα που ανακοινώθηκε τον Μάιο και θεσπίζει μια νέα μέθοδο επαναγοράς για να επιτρέψει μια «ανταγωνιστική διαδικασία προσφοράς σταθερής τιμής», με τις τιμές δυνητικά κλειδωμένες πολύ πριν από την παράδοση του αργού. Το σχέδιο έχει σχεδιαστεί για να εξοικονομήσει χρήματα των φορολογουμένων, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα στην αγορά σχετικά με την πρόθεση της αμερικανικής κυβέρνησης να ξαναγεμίσει τα αποθεματικά της, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την πώληση καθώς ανταποκρίνεται στο αυξανόμενο κόστος στην αντλία εν μέσω παραγόντων που περιλαμβάνουν την απόφαση του OPEC+ να μειώσει τους στόχους παραγωγής κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και τις ασταθείς τιμές του πετρελαίου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν χρησιμοποιήσει τις τιμές της βενζίνης, ένα από τα πιο ορατά σημάδια του πληθωρισμού, ως αγκάλιασμα εναντίον του Μπάιντεν και των Δημοκρατικών. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η οικονομία έχει επανεμφανιστεί ως κορυφαίο ζήτημα για τους ψηφοφόρους μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που τερμάτισε τα πανεθνικά δικαιώματα στην άμβλωση και μια έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ενεργοποίησε τους Δημοκρατικούς το καλοκαίρι.

Σε σχόλια από τον Λευκό Οίκο την Τετάρτη, ο Μπάιντεν σχεδιάζει να ενισχύσει τις προειδοποιήσεις που έχει εκδώσει τις τελευταίες εβδομάδες προς τις πετρελαϊκές εταιρείες να μην αυξήσουν τις τιμές των αντλιών, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Η εθνική μέση τιμή για την κανονική αμόλυβδη βενζίνη ήταν 3,87 δολάρια τη Δευτέρα, από 3,92 δολάρια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Ένωσης Αυτοκινήτου. Αυτό είναι κάτω από την κορυφή των 5.02$ τον Ιούνιο.

Ξεχωριστά, η κυβέρνηση εξακολουθεί να ζυγίζει τα όρια στις εξαγωγές καυσίμων για να κρατήσει περισσότερη βενζίνη και ντίζελ εντός των ΗΠΑ, μια ιδέα που έχει προκαλέσει διχόνοια εντός της κυβέρνησης. Αν και δεν έχει οριστεί χρονοδιάγραμμα για μια απόφαση σχετικά με αυτό το δυνητικά πιο δραματικό βήμα, δεν αναμένεται να συμβεί πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Η ομάδα του Μπάιντεν διατηρεί όλες τις επιλογές στο τραπέζι για να διασφαλίσει σταθερές εγχώριες προμήθειες καυσίμων, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης όταν ρωτήθηκε εάν εξετάζονται προσωρινοί περιορισμοί στις εξαγωγές. Ο αξιωματούχος δεν θα επεκτεινόταν περαιτέρω.

Τον Μάρτιο, ο Μπάιντεν αποκάλυψε το σχέδιό του να αποφορτίσει συνολικά τα 180 εκατομμύρια βαρέλια για να ανακόψει την αύξηση των τιμών για τους καταναλωτές. Μέχρι σήμερα, περίπου 165 εκατομμύρια βαρέλια έχουν παραδοθεί ή τεθεί σε σύμβαση από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ