Ψυχρολουσία στη Wall Street μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού

Κατρακύλα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Ο ανεξέλεγκτος πληθωρισμός παγιώνει τις πιθανότητες μεγάλης αύξησης των επιτοκίων της Fed

Ψυχρολουσία στη Wall Street μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού

Επενδυτές, αναλυτές και οικονομολόγοι προσγειώθηκαν απότομα στην πραγματικότητα, καθώς ο πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες, για τον μήνα Αύγουστο ξεπέρασε τις προσδοκίες, οδηγώντας τις μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε μεγάλη πτώση. 

Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε έως και 2,7%, βάζοντας τον σε καλό δρόμο για να σπάσει το μεγαλύτερο σερί κερδών του σε περισσότερους από δύο μήνες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq 100 βυθίστηκε 3,6%.

Οι μετοχές είχαν σημειώσει άνοδο τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας θα έδειχναν άλλη μια σημαντική επιβράδυνση στην αύξηση των τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ. Αντίθετα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,1% από τον Ιούλιο και μειώθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Σε απάντηση στην πιο καυτή από την αναμενόμενη ανακοίνωση του πληθωρισμού, οι traders ενίσχυσαν τα στοιχήματα για άλλη μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς την επόμενη εβδομάδα.

Ενώ ορισμένοι αξιωματούχοι της Federal Reserve είχαν εκφράσει υποστήριξη για μια άλλη τεράστια αύξηση πριν από τη δημοσίευση των δεδομένων, οι αγορές swaps, δεν είχαν ακόμη τιμολογήσει πλήρως μια τέτοια κίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ