Ν. Παναγιωτόπουλος: Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα λειτουργήσουν και θα στηρίξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ν. Παναγιωτόπουλος: Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα λειτουργήσουν και θα στηρίξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις

Τόνισε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο νομοσχέδιο για την Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

"Δεν έχει διαγραφεί ούτε ένα ευρώ από το χρέος των Ναυπηγείων στο Πολεμικό Ναυτικό. Ούτε ένα ευρώ. Δεν υπάρχει "κούρεμα" εδώ και ούτε βέβαια υπάρχουν αξιωματικοί οι οποίοι διστάζουν να εγκρίνουν το σχέδιο εξυγίανσης που σήμερα φέρνουμε γιατί φοβούνται ότι αύριο θα πάνε στο δικαστήριο για απιστία, γιατί απλά δεν έκαναν καμία διαγραφή χρεών ή κούρεμα", τόνισε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο νομοσχέδιο για την Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

"Αυτό που υπάρχει", είπε ο υπουργός, "είναι μια ρύθμιση και μάλιστα γενναιόδωρη, με την έννοια του βάθους χρόνου απ' όση θα θέλαμε. Όμως, δεν υπάρχει κανένα "κούρεμα". Επομένως είναι πολύ κακό να ακούγονται τέτοιου είδους χονδροειδείς ανακρίβειες στην Βουλή".

Επισήμανε, πως "η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας διατηρεί το δικαίωμα αναδιαπραγμάτευσης της ρύθμισης αυτής των χρεών εάν και εφόσον ανατεθεί έργο προς όφελος του Πολεμικού Ναυτικού στο Ναυπηγείο", αλλά "για να γίνει αυτό θα πρέπει το Ναυπηγείο να υπάρχει, να είναι ζωντανό, να έχει δουλειά, να έχει εργαζόμενους που δουλεύουν και εκτελούν έργο".

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, σημείωσε ότι για την λύση αυτή εξυγίανση των ναυπηγείων υπήρξε μια "σκληρή δουλειά και εξετάσαμε όλες τις λύσεις που είχαμε μπροστά μας". Μπορεί, είπε ο υπουργός "η ιδανική λύση βέβαια να ήταν στο να βρεθεί ένας επενδυτής με το σύνολο του ποσού που συνιστά το χρέος προς οποιουσδήποτε, να έλθει να το καταβάλει, να προσθέσει και άλλα τόσα για να επενδύσει στο Ναυπηγείο και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Αυτή όμως θα ήταν η ιδανική λύση που δεν υπήρξε. Αυτή η λύση που επιλέγεται είναι η καλύτερη προκειμένου να υπάρξει απρόσκοπτη λειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας, να διασωθούν οι θέσεις εργασίας και το Ναυπηγείο Ελευσίνας να είναι σε θέση να υποστηρίξει και το Πολεμικό Ναυτικό με τις ανάγκες του".

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτίμησε πως μέχρι την ολοκλήρωση της επενδυτικής πρωτοβουλίας αυτής θα χρειαστεί να δοθεί μια ακόμη και ίσως μια ακόμη στο μέλλον τελευταία τρίμηνη παράταση για την ολοκλήρωση της ναυπήγησης της έβδομης πυραυλακάτου του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε πως αυτή τη λύση εξυγίανσης την επιθυμούν οι εργαζόμενοι και ζήτησε από τα κόμματα να συνταχθούν με το πνεύμα τους, καθώς νιώθουν ότι η δωδεκαετής περιπέτεια τους τελειώνει.

"Πιστεύουμε" είπε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας πως " τα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα λειτουργήσουν ξανά όπως πρέπει και θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, τη ρευστή γεωπολιτικά συγκυρία, την απαραίτητη για τη λειτουργία τέτοιων μονάδων υποδομών συγκυρία, το Πολεμικό Ναυτικό, τις Ένοπλες Δυνάμεις με ό,τι ευτυχές, με ό,τι ωφέλιμο αυτό συνεπάγεται για τη συνολική αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων"

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ