Eurostat: Ελαφρώς χαμηλότερη απ' ότι είχε προβλεφθεί η ανάπτυξη της ευρωζώνης το β' τρίμηνο

Eurostat: Ελαφρώς χαμηλότερη απ' ότι είχε προβλεφθεί η ανάπτυξη της ευρωζώνης το β' τρίμηνο

Ελαφρώς χαμηλότερη αλλά ισχυρή η οικονομική ανάπτυξη το β' τρίμηνο - Αυξήθηκε ξανά η απασχόληση.

Τα αναθεωρημένα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας έδειξαν σήμερα ότι η οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης ήταν ελαφρώς χαμηλότερη το δεύτερο τρίμηνο από ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως, αλλά παρέμεινε ισχυρή, ενώ η απασχόληση αυξήθηκε ξανά.

Η Eurostat ανέφερε ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των 19 χωρών που χρησιμοποιούν το ευρώ αυξήθηκε κατά 0,6% σε τριμηνιαία βάση τον Απρίλιο-Ιούνιο και κατά 3,9% σε ετήσια. Προηγουμένως είχε προηγουμένως εκτιμήσει την τριμηνιαία ανάπτυξη στο 0,7% και την ετήσια στο 4%.

Η Eurostat ανέφερε επίσης ότι η απασχόληση στη ζώνη του ευρώ αυξήθηκε κατά 0,3% σε τριμηνιαία βάση και κατά 2,4% σε ετήσια.

Οι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η ανάπτυξη του δεύτερου τριμήνου θα μπορούσε να είναι η τελευταία ανάσα για την οικονομία πριν ο αυξανόμενος πληθωρισμός και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας πυροδοτήσουν μια ήπια ύφεση τους επόμενους 12 μήνες, σημειώνει το Reuters.

Η ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο οφειλόταν κυρίως στην καλή πορεία της Ιταλίας και της Ισπανίας που αντιστάθμισαν τη στασιμότητα της μεγαλύτερης οικονομίας του μπλοκ, της Γερμανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ