Αρχίζουν οι πληρωμές του Fuel Pass 2

Μεγαλύτερες αυξήσεις στις συντάξεις λόγω πληθωρισμού. Στα 39 δις τα ταμειακά διαθέσιμα.

Αρχίζουν οι πληρωμές του Fuel Pass 2

Το ποσό της επιδότησης καυσίμων που δικαιούνται, στο πλαίσιο του Fuel pass-2, θα δουν σήμερα στην ψηφιακή τους κάρτα πολλοί δικαιούχοι ενώ μέχρι και αύριο το βράδυ θα πιστωθούν τα πρώτα ποσά και στους τραπεζικούς λογαριασμούς, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας μιλώντας το πρωί στο MEGA. 

Το κονδύλι για την επιδότηση έχει μεταφερθεί ήδη από το υπουργείο Οικονομικών στο αρμόδιο υπουργείο, είπε ο υπουργός, ενώ μιλώντας γενικότερα για νέα μέτρα στήριξης από τον επόμενο μήνα σημείωσε:« θα έχουμε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για τις πιστώσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», δεδομένου ότι δημιουργείται και τρίτος δημοσιονομικός χώρος.

Πρόσθεσε δε, ότι όλα τα επιπλέον μέτρα έχουν ποσοτικοποιηθεί, αλλά ποια θα εφαρμοστούν θα εξαρτηθεί από τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό και τις προτεραιότητες που θα τεθούν. Επεσήμανε ότι στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί στη Βουλή την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, θα περιλαμβάνονται όλες οι παρεμβάσεις για το 2022 και το 2023 (π.χ. κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, επίδομα θέρμανσης). Και δήλωσε ότι «είναι απολύτως βέβαιο ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις πριν από τα Χριστούγεννα».

Αναφερόμενος σε άλλα ζητήματα της οικονομίας ο κ. Σταϊκούρας:

-Ξεκαθάρισε ότι είναι δεδομένη η αύξηση των συντάξεων το 2023, η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, λόγω του πληθωρισμού.

-Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα δανεισμού λόγω της αύξησης των επιτοκίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε περίπου 39 δισ. ευρώ και η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις δανειακές ανάγκες της τα επόμενα 2- 3 χρόνια.

-Επιβεβαίωσε (όπως έγραψε χθες το ertnews) ότι έχει ήδη λάβει τη σχετική επιστολή από τους δύο αρμόδιους επιτρόπους, για την άρση του καθεστώτος ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας, από τις 20 Αυγούστου.

-Σχολίασε το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός με ειλικρίνεια και παρρησία τοποθετήθηκε για αυτήν την πολύ σοβαρή υπόθεση που προκλήθηκε από λανθασμένους χειρισμούς». «Η κυβέρνηση έχει τη βούληση για όλα στο φως», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ