Διεθνής οικονομία: Η εβδομάδα που έρχεται

Διεθνής οικονομία: Η εβδομάδα που έρχεται

Πληθωρισμός και αποθέματα αναμένεται να είναι στο επίκεντρο των εξελίξεων στη διεθνή οικονομία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που μόλις ξεκινά. Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι οι τιμές καταναλωτή μετριάστηκαν τον Ιούλιο και τα αποθέματα των χονδρεμπόρων αυξήθηκαν συγκρατημένα.  

Η παραγωγικότητα της εργασίας στις ΗΠΑ αναμένεται να έχει μειωθεί για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς το υψηλότερο κόστος αποζημίωσης επιβαρύνει την αποτελεσματικότητα του εργατικού δυναμικού.

Η Κίνα, είναι πιθανό να ανακοινώσει υφηλότερο πληθρωισμό, λόγω της αύξησης των τιμών του χοιρινού κρέατος και των λαχανικών, εκτιμούν οι οικονομολόγοι. Το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας, αναμένεται να ανακοινώσει, ότι οι τιμές των προμηθευτών χαλάρωσαν τον Ιούλιο.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ για τον Ιούλιο εκτιμάται ότι δείχνει υποχώρηση στις πιέσεις των τιμών, σε μηνιαία και ετήσια βάση. Ο πληθωρισμός των καταναλωτών επιταχύνθηκα στο 9,1%, τους 12 μήνες που έληξαν τον Ιούνιο, ο ταχύτερος ρυθμός σε περισσότερα από 40 χρόνια.

Τα στοιχεία που θα δημοσιευθούν από το υπουργείο Εμπορίου αναμένεται να δείξουν ότι τα αποθέματα των εμπόρων χονδρικής των ΗΠΑ, αυξήθηκαν συγκρατημένα τον Ιούλιο, σηματοδοτώντας ότι οι εταιρείες συνέχισαν να επενδύουν στην ανανέωση των ραφιών.

Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι οι τιμές που πληρώνουν οι αμερικανοί προμηθευτές αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα, αλλά παρέμειναν κοντά στα πρόσφατα υψηλά.

Οι αιτήσεις των εργαζομένων για ασφάλιση ανεργίας αναμένεται να αυξηθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 6 Αυγούστου. Οι αιτήσεις ανεργίας ήταν κοντά στο υφηλότερο σημείο του έτους τις τελευταίες εβδομάδες.

Η αρχική ανάλυση του καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για τον Αύγουστο, αναμένεται να παρουσιάσει μικρή βελτίωση από την ανάλυση του για τον προηγούμενο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ