Παιχνίδια πετρελαίου

Η Σαουδική Αραβία αυξάνει τις τιμές του πετρελαίου για την Ασία σε επίπεδα ρεκόρ

Παιχνίδια πετρελαίου

Η Σαουδική Αραβία αύξησε τις τιμές του πετρελαίου για τους αγοραστές στην Ασία σε έδαφος ρεκόρ, με την παγκόσμια αγορά να παραμένει σφικτή παρά τις ενδείξεις εξασθένησης της ζήτησης καθώς οι οικονομίες επιβραδύνονται.

Ο κρατικός παραγωγός Saudi Aramco, αύξησε τον βαθμό Arab Light για τις αποστολές του επόμενου μήνα στην Ασία στα 9,80 δολάρια το βαρέλι πάνω από το περιφερειακό σημείο αναφοράς. Αυτό είναι ένα άλμα 50 σεντς από τον Αύγουστο. Οι έμποροι και τα διυλιστήρια ανέμεναν μεγαλύτερη αύξηση 1,50 δολαρίων, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg στα τέλη Ιουλίου.

Η κίνηση ήρθε μία ημέρα αφότου ο ΟΠΕΚ+ -- με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία -- απάντησε σε μήνες διπλωματικών προσπαθειών από τις ΗΠΑ για περισσότερο πετρέλαιο με μια από τις μικρότερες αυξήσεις παραγωγής στην ιστορία του.

Οι τιμές του πετρελαίου εξακολουθούσαν να μειώνονται σήμερα, με το Brent να πέφτει σχεδόν 4% κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, μετά τα στοιχεία που έδειξαν χαμηλή κατανάλωση βενζίνης στις ΗΠΑ και καθώς η παραγωγή στη Λιβύηανέκαμψε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ