Η Ελλάδα στις πλατφόρμες... ελπίζει

Η Ελλάδα στις πλατφόρμες...  ελπίζει

Σπεύδουν οι πολίτες να εγγραφούν στο Power Pass με την ελπίδα επιστροφής χρημάτων από τη ρήτρα αναπρσοαρμογής. Ανοίγει το ενισχυμένο Fuel Pass και η πλατφόρμα για την ανακύκλωση συσκευών.

Από τη μία πλατφόρμα στην άλλη πηγαίνουν οι πολίτες σε μία (απέλπιδα) προσπάθεια να σώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Voucher ηλεκτρικών συσκευών: Βρείτε με δύο κλικ την αξία του κουπονιού που δικαιούστε

Πρεμιέρα για το Power Pass

Πόσα θα πληρώνουμε για ρεύμα-πετρέλαιο-φυσικό αέριο μέχρι το τέλος του χρόνου

Μεγαλύτερο fuel pass στα σχέδια της κυβέρνησης

Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Eως 710 ευρώ η επιδότηση ανά συσκευή - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Ήδη περισσότεροι από 500.000 πολίτες έχουν υποβάλει αίτηση μέσω του vouchers.gov.gr για να εγγραφούν στο Power Pass, προσβλέποντας στην επιστροφή κάποιου μέρους από τα χρήματα που πήγαν στους λογαριασμούς ρεύματος τους προηγούμενους μήνες για τις ανάγκες της πολύπλοκης και... αδηφάγας ρήτρας αναπροσαρμογής.

Το μεσημέρι οι αρμόδιοι υπουργοί αναμένεται να ανακοινώσουν τη συνέχεια του προγράμματος Fuel Pass που σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες αναμένεται να είναι δευρυμένο σε σχέση με την πρώτη έκδοση. Το πρόγραμμα δίνει με εισοδηματικά κριτήρια -τα οποία θα είναι διευρυμένα- ένα ποσό που στους κατόχους των μέσων αυτοκινήτων ισοδυναμεί πλέον με λιγότερο από μισό ντεπόζιτο βενζίνης.

Σε σχέση με τα δύο αυτά προγράμματα, μικρότερος είναι ο αριθμός των δικαιούχων του προγράμματος ανακύκλωσης ορισμένων ηλεκτρικών συσκευών. Τα σχετικώς πιο αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια περιορίζουν στην περιοχή των 250.000 τον αριθμό των νοικοκυριών που θα λάβουν επιδότηση για την αντικατάσταση κλιματιστικού, ψυγείου ή ψυγειοκαταψύκτη, ενώ εκτός προγράμματος έχουν βρεθεί άλλες ενεργοβόρες συσκευές καθημερινής χρήσης (και σαφώς πιο διευρυμένης χρήσης σε σχέση με τους ψυγειοκαταψύκτες) όπως οι ηλεκτρικές κουζίνες και τα πλυντήρια ρούχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ