Βαρύς χειμώνας για το Bitcoin - Κάτω από τα 20.000 ευρώ

Βαρύς χειμώνας για το Bitcoin - Κάτω από τα 20.000 ευρώ

 

΄Κάθε άλλο παρά ανεπηρέαστα μένουν τα κρυπτονομίσματα εν μέσω της διαρκούς αναταραχής στις αγορές.

 

Ολοένα και απομακρύνεται από το ιστορικό υψηλό του περασμένου Νοεμβρίου το Bitcoin και έπεσε νωρίτερα κάτω από τα 20.000 ευρώ, συνεχίζοντας την καθοδική πορεία των προηγούμενων εβδομάδων.ενώ σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα η ισοτιμία του έχει υποχωρήσει στα 20.700 δολάρια. Η τελευταία φορά που το Bitcoin ήταν κάτω από τα 20.000 δολάρια ήταν στα μέσα Δεκεμβρίου του 2020. Σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021, όταν είχε φτάσει τα 69.000 δολάρια, το Bitcoin έχει απωλέσει το 70% της αξίας του.

Πτωτικά κινούνται και άλλα δημοφιλή κρυπτονομίσματα όπως το Ethereum που βρίσκεται στα 1.40 ευρώ, έναντι ιστορικού υψηλού 4.224 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2021. Πολλοί ειδικοί μιλούν για περίοδο ύφεσης στα κρυπτονομίσματα η οποία είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει και κάνουν λόγο για απροθυμία των επενδυτών να ρίξουν νέα κεφάλαια. Σχολιάζουν πως ενώ οι διεθνείς αγορές αντέδρασαν, έστω και στιγμιαία, θετικά στις αποφάσεις της Fed να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης και τις αναγγελίες της ΕΚΤ για τις αγορές ομολόγων, τα κρυπτονομίσματα επέμειναν πτωτικά. Οι πιο απαισιόδοξοι μιλούν για συνέχιση της υποχώρησης ακόμα και ως την περιοχή των 11.000 δολαρίων για το Bitcoin, που εφόσον επαληθευτούν θα ΄έχουν εξανεμίσει το 85% της αξίας του κρυπτονομίσματος σε σχέση με το ιστορικό υψηλό του περασμένου Νοεμβρίου.

Η βουτιά του Bitcoin συμπαρασύρει και το Ελ Σαλβαδόρ, την πρώτη χώρα που υιοθέτησε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα για συναλλαγές. Το κραχ στο κρυπτονόμισμα έχει εξαφανίσει τουλάχιστον το 50% της επένδυσης της λατινοαμερικανικής χώρας, η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρό της έχει "ρίξει" 106 εκατ. δολάρια για να επενδύσει στο Bitcoin.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ