Καλπάζει η τιμή των καυσίμων - Σχεδόν 20% πάνω από την αρχή του πολέμου

Καλπάζει η τιμή των καυσίμων - Σχεδόν 20% πάνω από την αρχή του πολέμου

Όλο και βαθύτερα στην τσέπη βάζουν το χέρι οι καταναλωτές για να καλύψουν το κόστος των μετακινήσεών τους.

Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, λίγες ώρες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων (ο συνηθέστερος τύπος βενζίνης που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα) έβγαινε από τα διυλιστήρια με τιμή 1.433 ευρώ ανά κυβικό μέτρο. Η τιμή περιλαμβάνει τους φόρους και τα τέλη με μόνη εξαίρεση τον ΦΠΑ, ενώ δεν περιλαμβάνει βεβαίως τις ενδιάμεσες επιβαρύνσεις και περιθώρια κέρδους μέχρι το καύσιμο να μπει στο ντεπόζιτο της μηχανής ή του αυτοκινήτου.

Εκατό ημέρες μετά, η τιμή έχει εκτιναχθεί στα 1.803 ευρώ ανά κυβικό μέτρο έχοντας αυξηθεί κατά 25,8% σε όλο αυτό το διάστημα και εξανεμίζοντας την κυβερνητική παρέμβαση του fuel pass.

Η μέση τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας στα 2,267 ευρώ ανά λίτρο με βάση τις τιμές που συγκεντρώνει το υπουργείο Ανάπτυξης από 4.558 πρατήρια σε όλη τη χώρα. Αντίστοιχα, κατά τη στιγμή της ρωσικής εισβολής η μέση τιμή σε ένα ελαφρώς μικρότερο δείγμα 4.309 πρατηρίων ήταν στα 1,902 ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 19,1%. Η διαφορά σε σχέση με την αύξηση της βενζίνης στο επίπεδο των διυλιστηρίων είναι αρκετά σημαντική και προκαλεί αρκετές απορίες, ενώ ενισχύει την επιχειρηματολογία όσων αμφισβητούν την ορθότητα των στοιχείων που δίνονται στη δημοσιότητα από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων.

Η αύξηση στην αντλία είναι έξι μονάδες μικρότερη σε σχέση με την "τιμή εξόδου" του καυσίμου από το διυλιστήριο αλλά και πάλι είναι αρκετή για να εκμηδενίσει το όποιο όφελος από την κυβερνητική παρέμβαση. Σε κάθε περίπτωση οι τιμές αυτές απέχουν πάρα πάρα πολύ από τα χαμηλά του Απριλίου του 2020, όταν λόγω του lockdown και των περιορισμών στις μετακινήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας η ζήτηση για καύσιμα είχε σχεδόν μηδενιστεί και είχε υποχωρήσει στη λιανική στο 1,35 ευρώ. Βέβαια, κανένας καταναλωτής δεν μπορούσε να... στοκάρει βενζίνη, ενώ τα μηνύματα από το οικονομικό επιτελείο που αποκλείει τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης δεν προδιαθέτει για ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ