Γ. Οικονόμου: Προτεραιότητα είναι οι πολιτικές που θα ρίχνουν την τιμή της ενέργειας

 Γ. Οικονόμου: Προτεραιότητα είναι οι πολιτικές που θα ρίχνουν την τιμή της ενέργειας

Οι παρεμβάσεις από τον Ιούλιο και μετά θα έχουν ως αποτέλεσμα να πληρώνουμε λιγότερες αυξήσεις σε ποσοστό 70%-90%, νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες

«Ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης έχει πολύ ιδιαίτερους συμβολισμούς που θα πρέπει να τυγχάνουν μεγαλύτερου σεβασμού», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» του ραδιοσταθμού Παραπολιτικά 90,1 και τόνισε πως πρέπει να μένει έξω από κινήσεις πολιτικού ακτιβισμού, κληθείς να σχολιάσει την κίνηση του ΚΚΕ στον Ιερό Βράχο.

«Δεν είναι μόνο το θέμα της αισθητικής είναι το θέμα των πολύ υψηλών συμβολισμών που έχει ο χώρος» σημείωσε και επεσήμανε πως «προφανώς και φυλάσσεται η Ακρόπολη. Νομίζω ότι το αρμόδιο Υπουργείο θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να δούμε τι δεν λειτούργησε σωστά. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό ήταν μια οργανωμένη κίνηση ενός πολιτικού κόμματος, αλλά ο χώρος αυτός πρέπει να μένει έξω από την πολιτική αντιπαράθεση κι από κινήσεις πολιτικού ακτιβισμού. Αυτή είναι μια καθαρή θέση της κυβέρνησης». Για τα νομικά και υπηρεσιακά υπάρχει το αρμόδιο υπουργείο με τις υπηρεσίες και τους υπεύθυνους για τη φύλαξη του μνημείου και το επόμενο διάστημα θα αξιολογηθεί το περιστατικό, εξήγησε

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το κατά πόσο ανησυχεί την κυβέρνηση η σταδιακή φθορά που καταγράφεται και δημοσκοπικά για τη ΝΔ, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Το πρώτο που μας ανησυχεί είναι οι δυσκολίες, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Κι απέναντι σ' αυτό προσπαθούμε να απαντήσουμε με τις πολιτικές και τις πρωτοβουλίες μας.

Είμαστε πρώτα κυβέρνηση και προσπαθούμε να απαντήσουμε με αποφασιστικές παρεμβάσεις όπως το Εθνικό Σχέδιο αντιμετώπισης της ακρίβειας στην ενέργεια που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός το προηγούμενο διάστημα. Ουσιαστικές παρεμβάσεις που από τον Ιούλιο και μετά θα έχουν ως αποτέλεσμα να πληρώνουμε λιγότερες αυξήσεις σε ποσοστό 70%-90%, νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες και με τα γνωστά μέτρα μέχρι τον Ιούνιο, δηλαδή την επιστροφή χρημάτων στα IBAN όσων είχαν καταναλώσει πάνω από 300kWh μετά το ποσοστό της έκπτωσης και όλα τα υπόλοιπα. Προφανώς όταν ο κόσμος δυσκολεύεται έχει και περισσότερες απαιτήσεις από την κυβέρνηση. Αυτό άλλοτε αποτυπώνεται με μια επιφύλαξη, άλλοτε αποτυπώνεται με μια δυσαρέσκεια αλλά αυτό που πάντως εγώ καταλαβαίνω είναι ότι δεν καταγράφεται κάποια μετατόπιση του εκλογικού σώματος προς κάποια κατεύθυνση. Η κοινωνία δεν κοιτάει αλλού για να βρει αξιόπιστες απαντήσεις στα προβλήματα και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Έχει απαιτήσεις από την κυβέρνηση να κάνει πιο ουσιαστικά, πιο δραστικά πράγματα. Κι κυρίως να έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα οι εξαγγελίες της. Έτσι αντιλαμβανόμαστε τις δημοσκοπήσεις κι έτσι δουλεύουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ