Κ. Κόλλιας (ΟΕΕ): «Ανάσα» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις τα μέτρα στήριξης

Κ. Κόλλιας (ΟΕΕ): «Ανάσα» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις τα μέτρα στήριξης

Τα μέτρα στήριξης κινούνται «προς τη σωστή κατεύθυνση», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

«Τα μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από το αυξημένο ενεργειακό κόστος, κινούνται αναμφισβήτητα προς τη σωστή κατεύθυνση» σχολίασε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας μετά την εξειδίκευση των κυβερνητικών παρεμβάσεων για τους λογαριασμούς ρεύματος.

Όπως σημείωσε ο κ. Κόλλιας οι παρεμβάσεις αυτές «αποτελούν ανάσα για όλους, εστιάζοντας κυρίως στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, σε μια περίοδο σημαντικής μεταβλητότητας, όπου η καθημερινότητα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, τόσο για τα νοικοκυριά – που καλούνται να διαχειριστούν και τις αυξήσεις σε βασικά προϊόντα -, όσο και για τις επιχειρήσεις, οι οποίες προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή και με τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες».

ΓΣΕΒΕΕ: Τα μέτρα ανακουφίζουν νοικοκυριά και ΜμΕ όμως υπολείπονται των πραγματικών αναγκών

Επεσήμανε πάντως πως σε κάθε περίπτωση, η τρέχουσα περίοδος απαιτεί διαρκή εγρήγορση, μηδενικά περιθώρια εφησυχασμού και συνεχή παρακολούθηση των δεδομένων. «Είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητη η στροφή της χώρας μας σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας, και η ενίσχυση της ενεργειακής της αυτονομίας» τόνισε, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να συνεχίσει η κυβέρνηση να πιέζει τους Ευρωπαίους εταίρους, ώστε να δοθεί άμεσα και μια κοινή ευρωπαϊκή λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα.

«Μέχρι τότε, καλείται να δείχνει τη μέγιστη δυνατή ευελιξία και προσαρμογή στις δύσκολες και πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες, ώστε να μειώνει στον μέγιστο δυνατό βαθμό το βάρος από τις πλάτες νοικοκυριών και επιχειρήσεων» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ