Αρβανιτίδης: Απαράδεκτες μονομερείς αναθεωρήσεις συμβάσεων από τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος

 Αρβανιτίδης: Απαράδεκτες μονομερείς αναθεωρήσεις συμβάσεων από τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος


O Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ζητεί μέτρα προστασίας των καταναλωτών

 

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Αρμόδιος Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής μετά από τις νέες σοβαρές καταγγελίες για μονομερείς αλλαγές συμβολαίων από σταθερά σε κυμαινόμενα, εκ μέρους των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος και το πρόβλημα της αδιαφανούς τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος και της παραπλάνησης των καταναλωτών με τις απίστευτες διακυμάνσεις της ρήτρας αναπροσαρμογής, κατέθεσε ΕΠΙΚΑΙΡΗ Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Κ.Σκρέκα ζητώντας να ενημερωθεί για τις προθέσεις του στο παραπάνω ζήτημα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Γιώργος Αρβανιτίδης στο κείμενο της ερώτησής του:

Κύριε Υπουργέ,

το Κίνημα Αλλαγής με σειρά ανακοινώσεων και παρεμβάσεών μας, ήδη από τους τελευταίους μήνες του 2021, έχει επισημάνει το πρόβλημα της αδιαφανούς τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος και της παραπλάνησης των καταναλωτών με τις απίστευτες διακυμάνσεις της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Ζητούσαμε από τότε την καθιέρωση προτύπων τιμολογίων, ώστε να γνωρίζει ο καταναλωτής τι συμβόλαιο τελικά υπογράφει και τι αναμένεται να πληρώσει.

Μετά και από τις νέες σοβαρές καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για μονομερείς αλλαγές συμβολαίων από σταθερά σε κυμαινόμενα, εκ μέρους των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, εμείς επιμένουμε στους καθαρούς κανόνες για όλους και στην απόλυτη διαφάνεια για τους καταναλωτές και ζητάμε:

Πλαφόν στην ρήτρα αναπροσαρμογής τώρα, γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να διασφαλιστεί η διαφάνεια στην τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας.
Άμεση αλλαγή του κώδικα προμήθειας, ώστε τα σταθερά τιμολόγια να παραμένουν σε κάθε περίπτωση σταθερά, χωρίς υποσημειώσεις και αμφιλεγόμενες διατυπώσεις χρήζουσες ερμηνειών, επεξηγήσεων και ειδικών γνώσεων.
Φορολογία στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας μέσω έκτακτης εισφοράς.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Είστε διατεθειμένος έστω και τώρα, αφού έχει κορυφωθεί η ενεργειακή κρίση και οι καταναλωτές βάλλονται από παντού, να υιοθετήσετε επιτέλους τα ανωτέρω τρία πολύ συγκεκριμένα μέτρα, ή κάποια από αυτά ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ